Fiecare oaie se simte cioban

Processed with VSCOcam with t1 preset

Nu contează ce se întâmplă de fapt. Tu știi că toți ceilalți sunt niște cretini. E singura explicație, așa că te împingi printre ei ca să ajungi tu primul. Când nu înțelegi de ce te-ai împotmolit, ridici capul și începi să-i înjuri pe ceilalți. Sub nici o formă nu e vina ta, niciodată. N-are cum. Pentru că tu suferi de sindromul oii care se crede cioban.

E un pas de care nu putem trece niciodată. Nu contează că ești un cocalar cu 4 clase sau un programator care câștigă zeci de mii de euro pe lună. Nu contează că ești un corporatist cu studii avansate sau un creativ de prin vreo agenție. Cumva rămânem blocați în ideea că noi întotdeauna avem dreptate. Deși n-avem habar de nimic.

Și chestia asta se vede cel mai ușor în trafic. De exemplu, duminică seara, tradiționalul accident pe A2 înspre București. În primă fază dai semnal stânga, că așa ai auzit că se face în afară. Nu contează că sunt zeci de mașini în față, sunt toți niște cocalari care stau pe banda a doua. Nu mai suporți așa că o dai pe flash-uri. Dă-i în rahat, să se dea dracu la o parte. Tu tre să bagi. Dar uite că retardații s-au oprit cu totul. Nu-i nimic, lasă că îi fentezi pe banda de urgență. Ia uite ce bine se merge p-aici, uite-i pe proști cum stau în trafic. Căcat, și aici se stă. Ce dracu s-a întâmplat? E clar accident. Să vezi cât stăm!

Și cumva nu ne gândim niciodată că poate e ceva peste puterea noastră de înțelegere. Căci de-aia avem reguli, ca să evităm rațiunea noastră de rahat. Pentru că da, e un accident. Și da, durează foarte mult pentru că tu ai blocat banda de urgență pe care trebuie să ajungă platformele ca să elibereze drumul. Și da, cineva moare pentru că ambulanța nu are pe unde circula. Dar pe tine te doare oricum în cur, pentru că nu-i așa, e atât de cool să te dai jos din mașină pe autostradă în șlapi și pantaloni scurți fără vestă reflectorizantă, să te plimbi printre mașini și să-ți arăți iritarea. Pentru că toți sunt niște proști.

Suntem niște oi care ne credem ciobani. Ne pricepem mai bine decât oricine la orice. Și asta ne ține pe loc. Dar să ne mai rugăm puțin pentru ploaie. Doamne-ajută!

11 Comments Fiecare oaie se simte cioban

 1. bobo830 18/08/2015 at 9:15 am

  am fost acolo si am auzit cu urechile mele ce zici tu aici :
  o coloana de 3-4 masini de cocalari proptita pe banda de urgenta fix inainte de locul accidentului.
  ” – gataaaa pana aici a mers… l-ai vazut ma p’ala de nu ne lasa sa trecem pe banda de urgenta? Ce taran!! F*** gura masii de jegos! ”

  deci da….ce se mai poate spune?!

  Reply
 2. paul 18/08/2015 at 9:47 am

  pricepem* in ultimul paragraf

  Reply
  1. Alex Damian 20/08/2015 at 10:27 am

   Mulțumesc! Am corectat!

   Reply
 3. Florin 18/08/2015 at 11:20 am

  Am asistat si eu la chestii de genul cand ma duceam spre CT, prostii stateau in coloana si jmecherii treceau pe banda de urgenta. Prosti sunt cei care ii lasa sa revina pe banda normala.

  Apoi politia din punctul meu de vedere ar trebui sa le ridice permisul acestor indivizi pentru cel putin un an si sa`l primeasca inapoi numai dupa ce trec inca o data sala. E clar ca meltenii nu stiu regulile de circulatie sau in cot ii doare. Dar trebuiesc sanctionati grav, cum spui si tu, unii oameni mor pentru ca cineva nu a avut rabdare 30 de minute.

  Reply
  1. Alex Damian 20/08/2015 at 10:28 am

   Da, așa ar trebui făcut, dar nu ai cum să pui poliția să facă asta. N-ai cum să-i prinzi pe toți, plus că treaba lor atunci e să se ocupe de accident. Un sistem de camere performante care să te filmeze și să-ți trimită amenda acasă și să-ți suspende permisul în mod automat. Dar astea sunt sf-uri. :))

   Reply
 4. miluch 19/08/2015 at 10:02 am

  Statul la coada, in mod ordonat, este degradant si umilitor. Se stie asta ! 🙂

  Reply
  1. Alex Damian 20/08/2015 at 10:35 am

   Da, probabil o reminiscență a comunismului. Am stat destul la coadă. Gata! 🙂

   Reply
 5. Marian Zburlea 19/08/2015 at 11:47 am

  Da, ai dreptate. Majoritatea se incadreaza foarte bine in povestea ta.
  De aceea, daca esti satul, cauta-ti loc acolo unde lumea isi folosteste creierul, se gandeste la cel de langa si are bune maniere: Germania, Franta, Olanda, Norvegia, Australia, America, Anglia si lista poate continua.

  Reply
  1. Alex Damian 20/08/2015 at 10:37 am

   E o soluție asta cu părăsitul de țară. Dar dacă îți place țara ta, ce faci? Renunți definitiv și o lași cotropită de toți tâmpiții? Parcă-ți mai vine să mai tragi un semnal de alarmă din când în când.

   Reply
 6. R Cocan 19/08/2015 at 12:44 pm

  TU esti o oaie care se crede cioban, altii nu.
  ps.
  nu generaliza bai Titel, ca nu e toti oi ca tine.

  Reply
  1. Alex Damian 20/08/2015 at 10:38 am

   Am înțeles. Deci tu ești unul dintre cei care merg pe banda de urgență. 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.