Ikea Popas Urban #depozat

În sfârșit un loc unde dacă te-apuci să faci poze n-o să auzi vreun paznic urlând la tine ”Alooo! N-aveți voie să faceți poze! Păi unde ne credem?”

Jur, aparatul foto este a doua cea mai periculoasă armă în concepția oamenilor. Pe primul loc se află evident armele de foc, deși în unele cazuri oamenii se crizează și mai tare când văd un aparat foto decât un pistol, să zicem.

Am întâlnit chestia asta și-n afară, deși oamenii acolo sunt mult mai relaxați și mai degajați. Cel puțin nu te plachează toți când văd că ai o cameră foto în mână și ai intrat cu ea într-un mall sau supermarket.

Sincer, într-o lume atât de tehnologizată, aceste măsuri de a interzice fotografiatul mi se par total aberante și nu pot fi susținute de vreo logică anume. Dacă vreau să fac pe spionul atunci cu siguranță nu intru cu ditamai dslr-ul după mine, iar dacă vreau să zic ceva de rău, atunci pot s-o fac și fără să-mi interzici tu fotografiatul, iar dacă pe tine te deranjează să fi prins în poză, atunci nu mai ieși din casă. 🙂

Am impresia că mall-urile, instituțiile sau magazinele trăiesc undeva în trecut, iar interzisul fotografiatului ne dă impresia că ne aflăm constant lângă o bază militară. Cred că ne va lua foarte mult timp până când vom scăpa de boala asta, mai ales că noi nu știm să reacționăm foarte bine atunci când ne întâlnim cu o cameră foto. De cele mai multe ori oamenii se panichează, se blochează, se rușinează sau se enervează și se eschivează. Rar vezi pe cineva zâmbind către camera foto al unui străin. 🙂

Așadar, știu cât de greu e să faci niște poze atunci când intri într-un loc privat care te îmbie la pozat. Cafenelele, ceainăriile sau restaurantele sunt singurele care au învățat că e în interesul lor să-i lase pe oameni să facă poze înăuntru și să le facă reclamă gratis. În rest, cam greu. Și sunt sigur că sunt foarte mulți dispuși să-mi demonstreze de ce e bine să nu-i lași pe oameni să facă poze, dar sincer, m-am săturat de motivele lor! 🙂

Uite însă că cei de la Ikea au deschis un showroom pe Calea Victoriei (lângă Odeon), unde au adus piese de mobilier din colecția lor și au transformat locul într-un punct de relaxare unde poți să vii să muncești sau să lenevești. Ai parte de apă și cafea din partea casei și nu te întreabă nimeni nimic.

Și-atunci mi-a venit ideea! Având în vedere că orice de la Ikea dă bine-n poze, ce-ar fi dacă aș folosi locul ăsta drept studio foto? Adică ai canapele, fotolii, tot felul de accesorii, ai chiar și o bucătărie, pe parte de fundal ai tot ce-ți trebuie. Și i-am întrebat, e ok dacă vin să fac poze acolo? Mă scoate cineva în șuturi dacă intru cu camera în mână?

Și mi-au răspuns că nu, ba dimpotrivă, mă invită să fac lucrul ăsta! Așa că m-am gândit să vă spun și vouă asta, mai ales celor care nu au un studio foto, dar ar vrea să se folosească de un loc și să fotografieze cu tot setup-ul pus la dispoziție. Mi se pare o ocazie bună pe care n-ar trebui s-o ratăm.

Și ca orice lucru bun, locul ăsta nu durează o veșnicie. Până pe 29 martie te poți folosi de acest loc pentru a face câte poze vrei. Eu am fost deja în weekend să mă întâlnesc cu niște prieteni instagrameri și a fost foarte fain. Dacă vrei să vezi ce poze am făcut acolo, caută hashtag-urile #popasurban și #ikeapopasurban pe Instagram. Iar pe mine mă găsești cu Alex Damian sau @psihotrop.

1 Comment Ikea Popas Urban #depozat

  1. Stefan 21/03/2017 at 7:06 pm

    Pacat ca n-am putut ajunge duminica acolo, dar sper sa ajung cat inca mai este deschisa locatia. Pare super!

    Cat despre restul gandurilor despre camere foto si oameni… Nu pot decat sa fiu de acord! Lumea se uita la tine si se fereste de parca le-ai face rau personal.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.