Mercedes #GrowUp

Acum 15 ani BMW lansa seria de scurt metraje The Hire. Fiecare scurt metraj era regizat de unii dintre cei mai buni regizori din lume. Și de-atunci m-am tot întrebat, de ce nici un alt brand de mașini nu face chestia asta. Ei bine, Mercedes vine anul ăsta cu o campanie similară pe care trebuie neapărat s-o vedeți!

Despre seria de scurt metraje de la BMW am scris aici. Eram fan BMW-uri ca orice alt copil, iar campania asta a lor de a face niște mini filme de acțiune folosind gama lor de mașini mi s-a părut o idee genială. Și a fost de succes pentru că după primul sezon a urmat un al doilea, iar anul trecut au mai făcut un scurt metraj, doar așa că se putea. 🙂

Între timp, atenția mea s-a îndreptat către Mercedes cu cât am înaintat în vârstă. Mi se pare că Mercedes a înțeles că o mașină nu trebuie să aibă aspectul unei limuzine de instituție de stat, drept urmare au început să îndoaie frumos colțurile alea rigide, atât la exterior cât și la interior. Anul trecut m-am dat cu un Clasa A de care m-am îndrăgostit pe loc și i-am pus numele de Vader! :))) Ah, chiar, uite clipul pe care l-am făcut cu Mercedes Clasa A.

Dar să revenim la filme! 🙂

În sfârșit Mercedes vine cu o serie de clipuri pentru noua lor campanie #GrowUp. Nu, nu e pe acțiune și nu pune accentul pe mașini. E o campanie matură, iar la ea au lucrat niște oameni care și-au dat seama că nu trebuie să împingă ostentativ o mașină în cadru ca să facă product placement. Nu, e o campanie despre oameni, despre preconcepții și tradiții care nu se mai regăsesc neapărat în contextul social actual. Deși ajungem să facem lucruri de ochii lumii, de multe ori ne trezim că nu suntem fericiți doar pentru că vrem să le facem altora pe plac.

Jur, mi se pare foarte bună campania, clipurile sunt foarte mișto și touchy și am scris despre ele pentru că tocmai, nu cred că s-a făcut mare tam tam cu campania asta și poate ar trebui. Gen, cum s-a viralizat reclama aia la Heineken acu ceva timp care pe mine nu prea m-a mișcat foarte mult doar pentru simplu motiv că nu era ceva nou. Experimente de genul ăla s-au mai tot făcut.

Dar te uiți cu plăcere la ce-a făcut acum Mercedes. Vă las seria mai jos, e chiar un playlist cu toate cele 5 clipuri. Sper să vă facă ziua mai bună!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.