Ce-i cu #bizsmscamp-ul ăsta?

Prima oară m-am distrat de minune, dar nu prea i-am înțeles scopul. Weekend-ul trecut am fost pentru a patra oară și pot spune că tabăra asta m-a crescut foarte mult pe plan profesional. Dacă vrei niște insight-uri, citește articolul ăsta.

Da, trăiesc din blogging și fotografie. Nu am alt job. Sunt la vârsta la care, după așteptările normelor sociale, ar trebui să am o familie, copii și o carieră într-un domeniu. Nu spun că e ceva în neregulă cu cele enumerate mai devreme, dar să zicem că viața m-a împins în altă direcție. Și-mi place direcția asta. Îmi oferă libertate și o deschidere mai mare către cunoaștere. Simt că mă pot dezvolta mult mai bine prin ceea ce fac acum.

Doar că atunci când te-apuci să faci de unul singur lucrurile, e al naibii de greu. Revin la invidia unora apropo de stilul meu de viață, că mă plimb peste tot și că nu muncesc și că ce bine o mai duc. Pfff, ce panici am de fiecare dată că nu o să mai am bani, că nu apar proiecte, că mi-e frică să investesc bani în mine sau chiar să mă mut într-o chirie, că ce naiba fac cu viața mea, că depresie, că oameni, că nu mă pot concentra pe muncă, că brusc devii angajat, creativ, contabil, marketer, CEO și om de serviciu în același timp. Ce bine e să te ”streseze” locul ăla de muncă unde banii vin la fiecare sfârșit de lună. Câteodată mi-e dor să m-angajez, apoi îmi spun că mi-aș bate joc de mine dacă aș ceda și m-aș întoarce la ”căldurica” aia comfortabilă.

Din fericire nu ești singur în jocul ăsta. Chiar dacă frustrările noastre personale ne transformă pe unii în niște caractere extrem de răutăcioase și pline de ură, sunt alții care te pot susține prin natura biznisului lor. Tabăra asta la care am tot mers este o astfel de oportunitate.

BIZ Sms Camp e o tabără care adună laolaltă oameni din companii (dornice de promovare în online), agenții de PR și bloggeri. Această sfântă treime a marketingului online are ocazia de a se întâlni timp de patru zile pentru… Pentru ce? Chiar, pentru ce naiba se întâlnesc oamenii ăia acolo?

Prima oară când am fost eram foarte excited că în sfârșit cunoșteam și eu oamenii din industrie. Oamenii din spatele agențiilor de PR sau brandurilor cu care lucrasem înainte. Dar nu prea-mi dădeam seama care era scopul taberei. Niște oameni care se adună ca să-i asculte pe unii care țin niște speech-uri și apoi să petreacă seară de seară. Well, asta e doar la suprafață și doar asta se vede de cele mai multe ori în online. Pentru că speech-urile alea sunt extrem de folositoare atât pentru companii sau agenții, cât și pentru bloggeri. Apoi ai niște sesiuni interactive de unde fiecare companie poate pleca cu o nouă idee de campanie. Apoi la petrecerile alea, chiar dacă lumea dansează și se distrează, cel mai important lucru e momentul ăla când te-așezi pe scaun lângă un om de companie, agenție sau blogger și începi să vorbești de una de alta și încet încet ajungi să te alegi cu o colaborare. Networking is the God of Success!

Să vă spun un secret? Poți ajunge să fii plătit ca să mergi în tabăra asta. Ceea ce mi s-a întâmplat și mie. Atât de importantă și necesară este investiția de a intra în acest, i-aș spune fără rezerve, club. Club care e deschis tuturor celor care vor să se înscrie, doar numărul de locuri e limitat. Iar numărul limitat de locuri e doar o altă idee genială care face tot event-ul ăsta să iasă atât de bine.

Pe mine m-a crescut mult tabăra asta. Am cunoscut oameni faini, am cunoscut oameni din agenții cu care nu mai lucrasem înainte, am cunoscut oameni din companii cu care am lucrat ulterior. Și m-am dus cu mare bucurie și la ediția din iarna asta pentru că doar cu câteva zile înainte am tras linie după câștigurile pe care le-am avut anul ăsta, iar multe din aceste câștiguri se datorează acestei tabere. Băh, am făcut bani! Am făcut bani pentru că am prins curajul să risc, să muncesc, să mă mut în centru, să investesc în mine și să nu mai am așa mult timp să fiu deprimat. La anul o să fie și mai bine. Din ce în ce mai bine.

Așa că merită investiția într-o astfel de tabără? Da, absolut! Atât ca și companie, agenție sau blogger. Dacă ești pe zona asta de online sau vrei să fii, atunci bagă o fisă și vezi cum ți se pare. Și merită chiar și pentru surpriza de a avea parte de o activare special pentru tine. Cum ar fi, să vină tirul Coca Cola cu Moș Crăciun special pentru tine. Sau să vină Calif să-ți aducă prânzul cu elicopterul. Da, toate nebuniile astea se întâmplă la o pensiune de duzină de la Pârâul Rece.

Ediția de vară se ține între 21 și 24 iunie. Așa că ia legătura cu cei de la Revista BIZ și înscrie-te! Și dacă mai ai întrebări legate de tabără, lasă-mi jos un comentariu și-ți răspund cu drag. 🙂

P.S. M-am ”folosit” ”mișelește” de tabăra asta ca să-mi termin un proiect foto și pentru asta le mulțumesc enorm celor implicați. Mă rog, implicate. Și îi mulțumesc Martei pentru tot! 🙂

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.