XK03 – Reconnaissance

 Sunt aici. Acum sunt aici. În sfârșit. Simt că te știu de atâta timp, că am fost alături de tine în fiecare moment în care aveai nevoie de cineva deși ne despart stele distanță și evuri de mult uitate. Știu poate mai bine ca oricine, poate chiar și decât tine, prin ce-ai trecut. Nu mai e vorba de ”poate” ci chiar e o obsesie. Ești o obsesie pentru mine. Ești obsesia mea. Sunt aici. Acum sunt aici. În sfârșit.
Te-am cunoscut din povești și mi te-am imaginat așa cum mulți își imaginează dorința. Acum ne-am întors, mai mult să înțelegem ce s-a întâmplat, de ce ați dispărut, de ce ați ales să distrugeți tot, de ce ne-ați făcut pe noi să ne îndepărtăm atât de mult de ceea ce numeam odată, casă. Eu am venit să te găsesc pe tine, să te iau cu mine și să te pun să-mi șoptești doar ca să-ți cunosc vocea.
Căutările au început necontenit, dorința de a găsi orice urme care ne-ar putea duce la tine este de neclintit. Sunt obosită, mă uit de la distanță. M-am acomodat greu cu atmosfera de aici. E altfel. Altfel decât mi-am imaginat. Dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Ne punem roțile în mișcare, demarăm în trombă și ne pierdem în norul de praf toxic.
Nu găsesc decât rămășițele a ceea ce odinioară se chema progres. Distrugere în masă mai degrabă. Ești de negăsit, de fapt nici o formă de viață nu a rezistat. E greu să-mi imaginez lumea descrisă de tine plină de culori și viață, când tot ce văd la fiecare pas sunt umbre fără suflare. 
Numai urme a ceea ce ai fost, distruse de nevoia altora de control, se regăsesc în jurul meu. Și cu toate asta spiritul tău îl întâlnesc la fiecare pas, pentru că parcurg traseul povestit de tine și lăsat mărturie pentru cei din urmă care vor veni, la fel ca mine, să te găsească.
Știu că mi-ai spus să nu mă uit niciodată înapoi, dar oare ascultăm noi vreodată? Pentru că sunt momente când regreți amarnic că nu te-ai întors să mai privești odată, chiar dacă în cazul meu e doar un miraj. Dar ești acolo. Iar eu sunt acum aici. În sfârșit, sunt aici.
Acest text a fost inspirat de o aventură incredibilă oferită de Radu Crișan, Club Off Road Hunedoara, atunci când ne-a dus la steriletul de pe lângă Hunedoara care într-adevăr arată ca un peisaj selenar. Totul s-a întâmplat în timpul weekendului Enjoy HD.
#EnjoyHD este un eveniment organizat de Eventur si Enjoy Diversity, in parteneriat cu Consiliul Judetean HunedoaraConacul ArchiaMichelin Romania si Autonom Rent-a-Car

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.