Extinction Protocol

Asistăm probabil la exterminarea unui popor. Așa și? Interesează pe cineva cu adevărat? Asta se întâmplă de mii de ani. Și o să se mai întâmple. Ia mai bine dă-mă cu niște cremă pe spate!

Ora 5.30 am. Mă trezesc ca un bătrân cu vezica plină. Îmi iau telefonul cu mine, evident. Intru pe Twitter. Folosesc Twitter-ul pentru știri. E de-a dreptul fascinant. Afli absolut orice, instant. Așa că încep să dau scroll și văd același hashtag la mai toate agențiile de presă din lume: #MH17. 
Iar? Al doilea? WTF? Dau retweet-uri prins de frenezia știrii, dau share și pe Facebook, apoi mă grăbesc să dau drumul la TV. Pe BBC și CNN invitații și experții din studio ofereau detalii despre accidentul aviatic din Ucraina. De fapt nu e un accident ci un atac deliberat. CNN-ul deja considera Rusia vinovată de acest atac de la bun început. Știrea că o rachetă a lovit avionul a venit din partea Statelor Unite.
Apoi am început să mă sperii. Să mă sperii de propaganda Statelor Unite. Nu m-am mai uitat de mult la CNN și atât de atent dar, pfoai! Dacă e un lucru la care se pricep americanii atunci ăla e marketing-ul. Știu să se vândă, știu să se impună, știu să-și facă adepți. Profesionalismul jurnaliștilor și școala de televiziune îți oferă încredere că ai de-aface cu oameni educați, extrem de bine pregătiți și informați. E clar că Mother Russia e de vină, nu? La naiba, cu ideea asta am crescut. Că americanii sunt ză gud gaiz, iar rușii sunt ză bed gaiz. Și nu iau apărarea rușilor, e clar că avionul a fost doborât cu armament rusesc, poate chiar de ruși, dar ce se întâmpla oare în timp ce toate televiziunile vorbeau despre acel accident aviatic?
Începea un nou episod în exterminarea unei nații. Și anume israelienii începuseră să bombardeze Fâșia Gaza. Probabil că unora nu le-a convenit că subiectul avionului doborât în Ucraina a ținut atât de puțin, asta pentru că toate privirile sunt ațintite acum asupra Israelului și acțiunii militare împotriva Palestinei. Asistăm la un genocid. Dar din păcate nu e ca și cum ne va motiva să întreprindem o acțiune în acest sens. N-o să facem niciodată nimic, pentru că știi ce? N-am făcut niciodată nimic. Nu suntem făcuți pentru a reacționa la un nivel atât de mare.
Acum mor mii de palestinieni (civili, copii, etc). E adevărat că accesul la informație este incredibil de facil comparativ cu acum 60 de ani. Dar acum 60 de ani preferăm să credem că Satana a venit pe pământ și s-a întruchipat în Hitler și a exterminat milioane de evrei. Honestly? Fără ignoranța oamenilor, așa ceva n-ar fi posibil. Germanii au pretins întotdeauna că habar n-aveau ce se întâmpla în lagărele naziste. Hmmm, mi-e cam greu să cred. Suntem ignoranți și ne interesează doar propria persoană. Da, sunt destui oameni și ONG-uri care se activează, dar procentul lor este infim comparativ cu populația globului. Ne activăm doar când ne lovește și pe noi și când e prea târziu.
Mă uit acum și văd reacția oamenilor față de situația din Gaza. Mai mult de exprimarea șocului și dezgustului de pe Facebook, nimic. Poate niște proteste timide, anihilate imediat și ușor de către autorități (sau poate chiar MOSSAD). Nici eu nu voi face nimic. Pentru că nu mi se întâmplă mie și pentru că pot să mă duc în liniște la mare. Pe mine nu mă atacă nimeni că n-are de ce (ferească). Ignoranața este cea care permite acte atât de atroce între oameni, din punctul meu de vedere.
Oricum, un lucru e clar. Zona Israelului și a țărilor înconjurătoare a fost dintotdeauna o zonă de conflict. Dar întotdeauna. Acolo nu s-a putut trăi niciodată în liniște. Habar n-am, o fi de la soare, nu știu ce-i tâmpește pe oameni acolo, dar e clar că nu va fi pace niciodată. Iar Israelul a fost aruncat după al doilea război mondial acolo, ca un gladiator în arenă înconjurat și împins la zid de lei (popoarele arabe). Ceea ce-i dă putere Israelului este galeria imensă din tribune care îl susține. Și lovește cât poate de tare căci are nevoie de spațiu de extindere. Aia cu tunelurile Hamas e o cioacă. Oamenii vor să se extindă. Și or să facă asta, pentru că nimeni nu va sări în ajutorul palestinienilor. Care nu sunt niște savanți. Cu siguranță că sunt niște troglodiți care rămân la un nivel de sărăcie crunt, de-aia sunt și atât de ușor de exterminat. Și chiar dacă și-ar dori să plece de-acolo (că am mai auzit și întrebarea asta) n-au cum. Pentru că nu le dă voie nimeni să iasă din Fâșia Gaza. Cică din motive de securitate. Singurii care pot să iasă sunt cei pe motive umanitare (medicale) și cei care au pașaport valabil dar care ajung pe o listă imensă de așteptare. Practic, oamenii ăia sunt încercuiți (pe pământ, apă și aer de israelieni iar în sud de egipteni), n-au cum să iasă, n-au cum să importe bunuri de larg consum (aici putem vorbi deja de hrană și apă) și evident că se transformă în șoareci și sapă tuneluri ca să se poată aproviziona ilegal. Acum că nici asta nu se va mai putea, probabil că dorința este de a extermina orice mișcă în zona asta. Bravo, Israel! Cred că ți-ai futut definitiv imaginea în lume. Doar Statele Unite or să te mai sprijine moral (că de bani și putere sunt sigur că nu vei duce lipsă niciodată). Și asta pentru că americanii văd un pericol în orice fel de arab și n-au nici o problemă dacă sunt șterși de pe fața pământului. În rest, lumea nu mai dă doi bani pe milioanele de evrei exterminați de naziști. 
Și da, n-o să se bage nimeni pentru ei deoarece nu există nici un interes în zonă. Sau nu există momentan. Niciodată ajutorul dat de alt stat, sau alte state, în timpul unui conflict, nu a fost oferit din bunătate și corectitudine. Întotdeauna a existat un interes. De aceea mă gândesc din ce în ce mai mult că ideea de a face bine la nivel global nu există.
Doar că ceea ce se va schimba în urma acestei situații este imaginea noilor generații față de Israel și inevitabil față de evrei. Nu zic că toți evreii sunt de vină pentru că e fix cum Europa ne consideră pe noi toți niște țigani. Dar până acum, Israelul și evreii s-au folosit de Holocaust ca să frângă inimile oamenilor. Acum, tinerii vor crește cu ideea că Israelul este un popor care a executat un genocid la adresa altei etnii. Un răspuns la situația din Gaza este oferită chiar de un evreu în acest articol. Ar trebui să vă găsiți răbdarea să îl citiți pe tot.
M-am uitat la multe documentare apropo de Holocaust și Al Doilea Război Mondial, dar îmi tot punteam o întrebare pe care nimeni nu o adresa în nici un documentar, sau film. OK, dacă ești nebun, presupun că distrugi tot ce e în jurul tău fără pic de raționament. Nu faci selecții. Dar în momentul în care ai un target atunci ai și o motivație. Așa că, ce-a avut Hitler fix cu evreii? De ce tocmai pe ei? Din păcate e o întrebare pe care mulți și-o vor pune de-acum înainte. Și zic din păcate pentru că am prieteni evrei, sunt oameni pe care îi cunosc și cu siguranță că nu sunt adepții unui genocid și nu reprezintă imaginea pe care alții și-o fac despre evrei. Dar din cauza conflictului din Gaza, ura față de evrei va crește și mai mult. 
Sau poate că doar ne vom uita de la distanță și vom înjura în gând. Sau pe Facebook. Asta până când ne va veni și nouă rândul să fim exterminați.

Nenea din imagini n-are nici o legătură cu ce-am aberat eu în acest articol. Doar am surprins o stare, din întâmplare. Mare, soare, plajă, nepăsare, Putin.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.