Lora – Real Man

Întotdeauna am fost mai cârcotaș din fire și întotdeauna am avut ceva cu muzica ”ușoară” românească. Îmi amintesc că eram acum mulți ani la munte cu niște prieteni, iar dintr-o cameră alăturată se auzea melodia ”Ai plecat” a celor de la abia formații 3 Sud Est. Răspunsul nostru a fost clar și irevocabil. O replică de 10 pe scara Richter ce a constat într-o piesă a celor de la Dimmu Borgir, dată la maxim pe un casetofon Daewoo. Try to imagine that!
Când unii dansau pe ”La mare, la soare, fetițele sunt goale…” eu tot colecționam muzică de pe la jocurile de calculator și căutam tot felul de genuri muzicale cât mai ciudate, interesante și mai puțin comerciale. Mă bucuram de fiecare dată când dădeam peste o colecție Hotel Costes sau mai știu eu ce, știind că puțini sunt cei care au acces la așa ceva.
În mare, muzica românească mi s-a părut întotdeauna o tâmpenie. Și poate că este în continuare, deși comparativ cu alte țări, consider că am evoluat foarte rapid și există rezultate bunicele. Cel puțin, în domeniul Dance ne-am afirmat rezonabil, chiar dacă detest faptul că acest gen a fost asociat cu pițipongeala. Și la capitolul rock stăm bine, deși una dintre cele mai apreciate trupe n-am putea spune că e chiar din România și aici mă refer la Zdob și Zdub.
Dar a venit totuși momentul în care să spun că în sfârșit m-am oprit și eu în fața televizorului să ascult o piesă autohtonă și să-mi placă din primele clipe. Mă uitam la matinalul de la Antena 1 când am auzit piesa asta și m-am uitat mai atent să văd cine cântă.
E vorba de Lora, ex membră a formației Wassabi, care a început un proiect solo. Sincer, habar n-am ce piese a avut Wassabi, n-am reținut nimic, dar totuși noua piesă a Lorei – Real Man, mi-a plăcut din prima. Am putea spune că aduce cu Duffy combinat chiar cu puțin Gwen Stefani, dar e cool oricum. Vocea ei e foarte mișto și pe lângă asta și piesa e super tare (spre deosebire de Andra care are o voce mișto dar îți tai venele pe muzica ei) și chiar cred că merge de minune în cluburi (alea care au reușit să treacă peste sindromul house).
Despre Lora sunt sigur că găsiți destule informații pe net (nu-mi place să dau copy paste la alte articole) și nu vă invit decât să-i ascultați una dintre piese. Merită, zic eu.

1 Comment Lora – Real Man

  1. Anonymous 14/03/2010 at 9:48 pm

    buna 🙂 sunt lora..mi-a dat cineva mass cu linkul asta, si as vrea sa-ti multumesc 🙂 pup, o seara frumoasa iti doresc, asa cum mi-ai facut-o tu mie..:)

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.