Mozart Rocks 2010

Întotdeauna am fost atras de combinații. La combinații muzicale mă refer. La Fusion. La dorința unora de a acapara un public cât mai divers sau doar din dorința de a experimenta și a vedea ce iese atunci când combini diverse genuri muzicale precum jazz-ul cu muzica electornică, sau gospelul cu rock-ul, sau muzica tradițională cu house-ul (asta din urmă, adică Etno, mi-a scăpat. nu trebuia s-o spun. e cea mai proastă combinație ever).
Pentru că Etno e un bun exemplu pentru cât de prost poți s-o dai atunci când vrei să combini două genuri muzicale. Muzica populară și hausul e direct fail. Țărănie cât cuprinde sau strămutarea omului de la sat direct în Bambu. Dar muzica folcorică combinată cu muzica electronică e cu totul altceva. Muzica clasică combinată cu rock-ul este iarăși cu totul altceva.
Și la cea din urmă o să mă opresc în seara asta. Am primit pe mail un mesaj legat de concertul Mozart Rocks de anul acesta. Practic, ce se întâmplă? Așa cum spune și numele, imaginați-vă cum Mozart dă din perucă, cântând la o chitară electrică, în timp ce pe fundal orchestra simfonică îl acompaniază. Bine, nici chiar așa, dar e pe-aproape.
Nu aș putea spune că sunt fan al muzicii rock, și iarăși e o tâmpenie să afirmi că ești sau nu fan muzică rock, pentru că rock-ul înglobează la rândul său o sumedenie de alte genuri muzicale. Dar să zicem că pe mine o chitară electrică nu mă emoționează decât dacă o aud live. Și asta aveți și voi șansa să faceți pe 12 aprilie la Sala Palatului.
Mozart Rocks a avut loc și în 2009 și se pare că se cere o continuare și anul acesta. Mie mi se pare o idee excelentă. Un eveniment de genul ăsta ar trebui totuși să aducă împreună și să împace oameni cu vârste diferite, pornind de la liceeni până la melomanii care urcă cu 3 trepte pe minut scările de la Sala Palatului. Asta pentru că e Mozart și Rock în același timp. Și mișto e că nu a ieșit un fiasco îngrozitor cum bine se poate întâmpla la noi de obicei. Uite mai jos o variantă de Carmina Burana.

Pe lângă faptul că e ceva inedit, Mozart Rocks 2010 mai prevede și o acțiune caritabilă. Anul acesta se dorește un concert de caritate, în beneficiul asociației ”Telefonul Copilului”. Mai multe informații puteți găsi pe blogul lui Constantin Teodorescu. Îmi tot vine să închei cu ceva de genul ”Let’s Rock” dar îmi tot sună penibil. Așa că nu fac decât să vă lansez invitația și să vă dați singuri cu părerea.

2 Comments Mozart Rocks 2010

 1. Silvia 16/03/2010 at 8:42 pm

  Great post! I didn't know about that. It's fantastic.
  Greetings

  Reply
 2. Alexandru Damian 16/03/2010 at 9:02 pm

  More news about the concert and tickets will be available soon. Thanks for dropping by 🙂

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.