Top Gear in Romania

Când încă mai speculam pe seama locaţiei exacte a filmărilor Top Gear la Palatul Parlamentului, am auzit primul răget îndepărtat venind din adâncurile celei mai mari, mai hidoase şi mai monstruoase clădiri din Europa. În măruntaiele sale, trei bestii făceau ravagii şi ridicau nori de praf în urma lor. Amuţeşti atunci când auzi sunetul unui motor de bolid. Iar acum trei se iveau pe rând. Un Aston, un Ferrari şi un Lambo.
În aceste trei maşini şi-au făcut apariţia starurile celei mai de succes emisiuni din lume, Top Gear. Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au venit să filmeze un ultim episod din Sezonul 14 al binecunoscutei serii.
Nu-mi mai amintesc când am văzut prima oară un episod din Top Gear, dar ştiu că de atunci nu am pierdut nici un episod. Iar acum am vrut totuşi să-i văd pe cei trei în realitate.
Mare mi-a fost dezamăgirea când am observat că Top Gear Romania nu a organizat nimic în acest sens şi anume o întâlnire cu fanii. Poate că nu se putea pune problema dar oricum, nici un comunicat, nici un scuipat.
La fel de dezamăgitor şi lipsa fanilor de la acest eveniment. Foarte puţini oameni s-au strâns în speranţa de a vedea ceva sau de a se întâlni cu unul dintre prezentatorii emisiunii.
Din toate astea nu am reuşit decât să-l văd pe Richard Hammond la volanul Ferrari-ului.

Bineînţeles că Nikon-ul meu D40 cu focus în 3 puncte idioate nu s-a sinchisit să se declanşeze atunci când Hammond s-a întors către noi şi ne-a salutat. Deci cum e posibil ca un aparat foto să refuze să facă fotografii? Nici alea de 300 de lei nu te înjosesc în halul ăsta.

Plăcut surprins că praful de pe maşină nu a fost curăţat de nici nu fel. Şi spun plăcut pentru că se speră ca prin această emisiune să se facă o reclamă turistică la adresa ţărişoarei noastre. La cum îi cunoaştem pe cei trei, probabil că nu va fi întru-totul o reclamă bună.

O altă rundă de discuţii după ce cele trei maşini s-au întors la o nouă rundă de filmări când sunetul motoarelor a început să se audă din nou dinspre pasajele subterane ale Palatului Parlamentului (ce naşpa sună când noi nici nu avem parlament. să-i spunem pe nume, Casa Poporului, căci ne seamănă teribil. Grandomanie, urâţenie şi prost gust).

Mare dezamăgire însă când am realizat că de data aceasta la volan nu se mai aflau cei trei prezentatori, ci dubluri de-ale lor.

Totuşi ne-am mai bucurat un pic de mini-spectacol, apoi am plecat spre casă convins că nu o să-i văd îndeaproape pe cei trei. În schimb, am găsit nişte poze de la filmările de la Casa Poporului postate pe un blog al unui politician sau ce naiba era. M-a scârbit şi mai tare când am văzut că amicul nostru s-a pozat cu Ponta prin parcările cu pricina. Cum dracu să te pozezi frate cu Ponta când ăia de la Top Gear sunt acolo lângă tine.

Cum spuneam, puţini fani prezenţi la Casa Poporului. Deşi organizatorii se gândeau că vor fi mulţi fani şi gură-cască care or să incomodeze, în realitate nu a fost deloc aşa. Probabil din cauză că noi încă nu avem acest cult al fan-ului adevărat.
Oricum, regret şi acum că nu mi-am luat concediu să mă duc şi pe Transfăgărăşan unde şi-au continuat filmările cei de la Top Gear, dar am găsit pe un site un reportaj foarte bine făcut pe tema asta şi se poate vizualiza aici.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.