Și s-a tot mărit tot mărit tot mărit încet mișcarea

Am avut parte de multe experiențe faine de-a lungul vieții dar asta le depășește cu mult pe toate! Nu știu cum să-ți spun dar momentul în care ești pe scenă și se aprind spoturile, explodează muzica și brusc vezi cum peste o mie de oameni încep să sară și să urle de fericire cu mâinile pe sus e pur și simplu… Wow!

Pe 30 Noiembrie a fost Ziua Națională Subcarpați. Devinde deja un obicei ca Subcarpați să-și aniverseze ziua în Atelierul de Producție, prin asta anticipând și Ziua Națională a României.
Acum doi ani, Corul Sound a participat alături de Subcarpați la aniversarea unui an al proiectului. Am stat în fața unui public destul de numeros și ne-am simțit bine alături de Bean și restul găștii. Anul trecut m-am dus de plăcere și deja nu mai aveai loc să arunci un muc de țigară. În doar doi ani Subcarpați avea să-și creeze un renume și un curent cum puțini reușesc să facă.
Anul ăsta ne-am adunat din nou cu Corul Sound alături de ei pentru a aniversa 3 ani de existență, tot în Atelier și tot în prezența celui mai bun public ce mi-a fost dat să văd. Și spun asta pentru că da, s-a stat mult la coadă și s-a stat în frig dar oamenii n-au renunțat. Spun asta pentru că în deschidere a cântat formația Trei Parale și apoi noi cu Corul Sound iar muzica asta nu e înghițită chiar de oricine dar nimeni din public nu a comentat, nu a jignit sau nu a protestat împotriva a ceea ce s-a întâmplat pe scenă. E ca și cum au încredere că orice oferă Subcarpați e de bună calitate.
Și spun cu mâna pe inimă că Subcarpați e cel mai bun proiect muzical de la noi. Au atins un teren sensibil, cu o rată de succes foarte mică dar au ajuns foarte departe. Chiar i-am spus lui Bean că oricât de mișto ar fi în Atelierul de Producție, la anul ar trebui găsit un loc și mai mare. Eu chiar le doresc să ajungă la nivel de stadion. Din ce în ce mai mulți oameni vor să vină la concertele lor și din ce în ce mai mulți înțeleg prin ei mândria asta de a fi român și de a-ți cunoaște rădăcinile.
Dar să revin la concert. Am urcat pe scenă cu Sound-ul. Ne-am cântat piesele într-o atmosferă destul de încărcată. Oamenii ne-au ascultat, ne-au aplaudat, au ținut ritmul cu noi și știau că după noi începe nebunia. Și asta s-a întâmplat când a urcat Bean pe scenă și a început Lăutar de București. Chiar nu am cum să descriu senzația, stăteam și mă uitam mut la peste 1000 de oameni care săreau cu mâinile în sus și cântau piesa, cu noi toți cei de pe scenă. Exact publicul este cel care îți dă energia aia de care ai nevoie să faci un show mișto! Când îi vezi pe ei atât de antrenați, atunci devi și tu mai energic iar Subcarpați chiar au făcut un show al naibii de bun. Iar pentru asta le mulțumesc căci nu știu când mă voi mai întâlni cu oportunitatea de a sta pe scenă alături de ei și de a simți energia publicului.
După ce-am coborât de pe scenă și m-am dus în public am rămas șocat de cât de aglomerat era dar toți se simțeau excelent. Sărea unu, sărea toată lumea. Concertul a ținut-o așa până în jur de ora 1 dimineața.
Dacă nu i-ai ascultat niciodată, ar fi bine s-o faci. Asta pentru că ei au găsit o rețetă foarte bună în a te face să asculți folclorul românesc și să te asociezi cu el. Și o să-ți dai seama că e mișto pentru că nimeni până acum n-a știut cum să ți-l prezinte. Mai ales că îți poți descărca muzica lor pe gratis de pe site.
Big Up Subcarpați!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.