Ce știi tu, mă?

 Marș mă d-aici c-asmut cânii pe tine! Cine ești tu mă, de vii tu aici să-mi spui ce să fac? Mă, n-auzi? Păi tu știi ce-am zis eu, ce-am făcut eu, cum trăiesc eu, cum dorm eu, de vii tu acuma să-i asmuți pe toți împotriva mea pentru că ești tu prost? Ce știi tu, mă?

Îți place brânza, nu? E bună cu roșii și ceapă, știu eu. Da tu-ți iei d-aia scumpă, parmezan, că nu te mai suporți. Și te mai și lauzi cu ea în fața prietenilor! Da până s-auzi de parmezan nu ieșeai din telemea. Și dacă nu eram eu, nici p-asta n-o știai!
Asta pentru că mie îmi place să fiu aici. Să am eu grijă de oile mele, să vorbesc eu cu cânii mei. Natura mi-e casă și am văzut mai multe răsărituri decât știi tu să numeri. 
Ce să fac cu banii? Crezi că eu n-aș vrea să fac bani? Să mă îmbogățesc și să trăiesc pe picior mare? Da vezi tu, la un moment dat îți dai seama că nici asta nu-ți ajunge. Și mă întorc la mine, de-acolo de unde-am plecat și unde mă duc. 
Mă, ș-atunci când te-așezi tu între animalele tale și scoți din traistă o buca de pită, o roșie, o ceapă și-o brânză. Păi ăla-i Dumnezeu pă pământ! Că înțelegi mă atunci ce-i cu tine și care-i rostul tău. Că viața e chiar simplă și tu ți-o complici inutil. Nu ma bine vii tu încoace să vezi cum e? Atunci să te țîi când ți-oi da seama ce și cum. Să vezi tu cum te descalți și-o iei prin roua dimineții și simți pământul cald ca după ploaie.
Vino mă să-ți arât cât îi de frumos, de nu rămâi stană de piatră când vezi ce-i în jurul tău. Și nu-ți mai vie să pleci. Eu te las aici și te iau diseară. Și-o să-mi mulțumești la sfârșit. Da nu asta caut la tine. Ci să te văd că zâmbești mă și tu, și te bucuri de viață!
Câteodată nu știm să ne exprimăm cel mai bine sau lăsăm loc să se înțeleagă altceva. Chiar și imaginile pot să transmită cu totul altceva. De-aia tre să ne convingem pe cont propriu ce și cum. Să mergem noi la fața locului și să vedem cum merg lucrurile.

De fapt Neagoe (ciobanul din imagine) nu e deloc un nene rău. Dimpotrivă, e tare bun și chiar ne-o ținut partea atunci când cânii lui au venit alergând și lătrând înspre noi. Da, da! Cățeii ăîa drăgălași pot să fie foarte puși pe treabă atunci când vine vorba de teritoriul lor. Veneam pe jos de pe deal, după o sesiune foto la înălțime cu oamenii din TFB8. Și da, chiar dacă ești pe câmp să nu crezi că nu poți da peste o turmă de oi care are ”bodyguarzi” dă samă. Așa că mai bine stai în grup până te-nțelegi cu ei. Apoi stai la o vorbă cu Neagoe, fericit nevoie mare că mai vede atâția oameni pe câmpurile alea bătute doar de el și oile sale. Apoi te joci și cu ”bestiile” alea mici și pufoase. 

E bine în Făgăraș. E bine în toată țara, de fapt! Ar putea fi și mai bine. Da hai să ne bucurăm de binele ăsta până nu-l pierdem! Că la cât de ignoranți am devenit, o să ajungem să ne plimbăm numai pe google maps.

TFB8 este un eveniment organizat de Foto Union și Calbor Country Club, cu sprijinul Silva, Toyota, Dacia Plant și De altădată.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.