Instagram reduce calitatea pozelor la upload. La modul grosolan!

 

Cam așa arăta poza mea pe Instagram, acum vreo două zile! Nu mai spun că asta se întâmpla cu toate pozele din feed, ale tuturor utilizatorilor, iar din thumbnail-uri nu înțelegeai nimic. Nu pare să fie o problemă atât de comună și nici de durată, deoarece sunt foarte puține articole (recente) care să trateze problema asta. Dar poți trimte un feedback către Instagram aici, dacă pățești același lucru.

Acum câteva săptămâni, stăteam de vorbă cu Mihail care încerca să mă convingă că pozele de pe Instagram au o calitate mai proastă la upload, cu alte cuvinte, sunt pixelate. Am crezut că a luat-o razna, nu vedeam mare diferență, dar asta pentru că eu sunt utilizator de Android, iar el de iOS. Iar eu sunt obișnuit ca pozele mele de pe Instagram să aibă o calitate mai proastă decât originalele.
Pentru că da, există metode diferite de upload față de sistemul de operare, iar utilizatorii de Android s-au plâns întotdeauna că pozele lor sunt încărcate la o calitate mult mai proastă decât cei care folosesc iOS. Lucru care nu mă miră. Instagram oricum consideră că nu există alt telefon pe lumea asta în afară de iPhone. Dovada faptului că au lansat aplicația Hyperlapse doar pentru iOS și la ce succes a avut nici nu cred că se vor mai chinui să lanseze o variantă pentru Android (deși zvonurile tot împingeau vestea către sfârșitul anului). Din punctul ăsta de vedere, consider că e o primă dovadă de discriminare digitală, dacă pot să-i spun așa. Android-ul a suferit și va suferi întotdeauna când vine vorba de update-uri. Și nu e ca și cum Instagram e o aplicație susținută de 3 Gigei care lucrează de zor într-un garaj, îngropați în cutii de pizza și doze de bere. Adică n-au scuze!
Oricum, până acum n-am mai  pățit ceva legat de calitatea pozelor în halul ăsta. Vreo 2 zile nici n-am mai intrat pe Instagram, că n-avea rost. Acum, după ce-am trimis feedback și de pe mobil și de pe laptop, calitatea lor a revenit la normal, deși ultimele thumbnail-urile de pe profilul meu sunt la fel de jegoase. Sunt curios dacă mai sunt și alții care au avut problema asta, sau dacă ceilalți utilizatori văd fotografiile la fel de prost cum le văd eu.

2 Comments Instagram reduce calitatea pozelor la upload. La modul grosolan!

 1. David 19/02/2020 at 3:29 pm

  La toate pozele care le postez pe story, nu mai am claritatea ca poza normală

  Reply
  1. Alex Damian 07/03/2020 at 1:13 pm

   Dar asta e ceva normal. Nu intri pe Facebook, Insta sau Tik Tok pentru calitate. Pentru aia te duci pe Vimeo sau 500px. 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.