Știi să stai #petoc?

DSC_5976

M-a rugat cineva să scriu despre o campanie care să le reamintească femeilor ce invenție minunată sunt tocurile. Și am zis că eu nu mă asociez cu subiectul ăsta, ba dimpotrivă. Dar nah, a insistat. 🙂

Deci, da! Nu suport tocurile. Asta pentru că sunt foarte puține femei care știu să meargă pe tocuri. Mă mai prinde așa câteodată un semafor la volan, mă uit pe trecere și mai văd câte-o căprioară d-asta împușcată în gleznă care se târăște agale, cu genunchii îndoiți și trasă de spate, dar cu stima de sine impenetrabilă. Și-mi vine să scot capul pe geam și să urlu la ea și s-o întreb: ”DE CEEE???”

Tocurile sunt ca mașinile de curse. Nu toți se pricep la ele. Într-adevăr, dacă o femeie ajunge la nivelul de a stăpâni tocurile (și nu dragele mele, nu toate știți să mergeți pe tocuri), atunci ai parte probabil de cea mai frumoasă imagine feminină. E o anumită prestanță, impune un anumit respect, e un zâmbet ascuns în colțul gurii. Dar nu merge oricând și oriunde și mai ales, cu oricine.

Sincer, voi fetele între voi ar trebui să fiți mai sincere. Adică să vă spuneți una alteia, ”Fată, vezi că nu știi să mergi pe tocuri! Se vede nașpa!”. Pe bune, v-ar ajuta enorm. Pentru că nu e nimic mai urât din punct de vedere al feminității decât o femeie care nu știe să meargă pe tocuri.

Iar acum am ajuns să apreciez foarte mult gagicile care aleg să se încalțe cu adidași, teniși și chiar și balerinii ăia. O femeie trebuie să se simtă relaxată, că și-așa majoritatea sunt stresate, frustrate și crispate. Așa că da, trebuie să te simți bine în picioarele tale și atunci când vrei cu adevărat să dai pe cineva pe spate, urcă-te pe tocuri!

FashionUp a creat Ziua Națională a Femeilor #PeToc. Pe 14, luni acum. Că cică femeile au uitat să meargă pe tocuri și ar trebui să le încurajăm. Eu le încurajez să se încalțe și să se îmbrace cu ce se simt ele mai bine și mai natural. Că de-acolo pleacă orice farmec, sincer. Dar vedeți aici că au un concurs pentru bloggerițe (spun doar ele pentru că se câștigă 12 perechi de pantofi, gizăs!), iar clienții au parte de reduceri importante.

2 Comments Știi să stai #petoc?

 1. Bianca 13/09/2015 at 8:36 pm

  Weekendul asta am bifat 30 de ore de mers pe tocuri, plus toata saptamana trecuta la birou. Si e ok, nu am murit. In plus, ma simt mult mai bine, mai ales pe interior. Au o forța aparte care ne dau incredere. Da, daca mergem corect pe ele 🙂

  Reply
  1. Alex Damian 14/09/2015 at 12:27 pm

   Whatever makes you happy! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.