De ce avem boală pe refugiați?

Processed with VSCOcam with m5 preset

Trăim într-o lume formată din stereotipii și preconcepții, formate la rândul lor de o industrie care funcționează pe baza rațiunii și a sentimentelor umane. Motiv pentru care apar aceste păreri pro și contra a ceea ce înseamnă un refugiat și care ar fi profilul lui standard. Dar poate că nu are un profil standard. Și e fix contrariul a ceea ce-ți imaginezi.

Eu așa zic, că ține mult de cum ne-am obișnuit să vedem anumite lucruri cu care nu ne-am întâlnit în viața reală. Dacă stăm să ne gândim la niște refugiați probabil că ne imaginăm niște oameni săraci, umili, cu lacrimi în ochi și care acceptă orice formă de ajutor fără să comenteze. Pe de altă parte ne-am obișnuit cu ideea că acum vreo 20 de ani rușii erau the bad guys, acum însă e rândul musulmanilor. Și de unde avem imaginea asta? Mai mult ca sigur din filme sau documentare menite să ne sensibilizeze. În rest nu prea ne-am confruntat cu asemenea cazuri. Adică cu refugiați agresivi, violenți, bine îmbrăcați și cu smartfoane, care nu par deloc speriați, ba dimpotrivă, sunt foarte aproape de a se lua la bătaie cu oricine le stă în drumul lor spre tărâmul făgăduinței – Germania. Așa că e normal să te întrebi cum naiba sunt ăștia refugiați dacă refuză ajutoarele primite și sar imediat la scandal și n-au nici o reținere în a se lua în gură cu forțele de ordine.

Păi în primă fază cred că avem de-aface cu reacția animalului sălbatic scăpat de la zoo. Care odată scăpat din cușcă e în stare de orice. Frica îl face agresiv, violent, calcă totul în picioare și atacă tot ce-i stă în cale. Asta până când se va simți el în siguranță. Pe lângă asta intervine și disperarea statului pe loc, disperare care intervine indiferent de situația în care se află. Probabil e o reacție firească. Apoi mai e și mediul din care provine. Un mediu pe care nu l-aș cataloga drept cu cel mai bun sistem educațional. Ba dimpotrivă. Adică în pana mea, în Siria e un cretin care stă la putere și-și omoară proprii oameni, alte mii de grupuri de rebeli vor să-l dea jos pe cretin și pe lângă asta se mai găsesc alți cretini precum ISIS care profită de faptul că un pământ decimat de un război civil poate fi un loc bun de cotropit și de instaurat propriile legi. E clar că sunt foarte mulți oligofreni, în special ăia care omoară tot în numelui unui Moș Crăciun. Și istoria ne arată că Orientul Mijlociu întotdeauna a fost o zonă de conflict constant, iar musulmanii sunt cei mai violenți credincioși de pe fața pământului (asta am văzut-o într-un documentar pe NG). Să mor dacă înțeleg de ce dracu se bat în praful ăla. Că după petrol singur n-ar fi în stare să sape. Nu de alta, dar nu cred că-i duce mintea. Nu pe toți, ce-i drept. Iar pe ăia pe care i-a dus mintea evident că nu vor să destabilizeze ceea ce-au construit prin a accepta refugiații veniți dintr-un mediu mult sub nivelul lor. Cine suferă? Păi cine să sufere, oamenii simpli care s-au născut într-o religie condamnată acum de majoritatea țărilor occidentale (good guy US, you best at marketing my friend) și care nu prea au scăpare.

Așa că e normală reacția negativă față de acești refugiați. Sunt niște oameni care amenință un stil de viață mult mai evoluat. Poate fi și o lipsă de compasiune, dar și una de auto protejare (bazată pe teama inoculată). De cealaltă parte se află cei plini de compasiune care chiar fac ceva în acest sens. Nu mă refer la ipocriții din România care afișează compasiune doar prin statusurile de pe Facebook și încearcă ei acum să pară îngeri și să-i facă pe restul de rahat pentru părerile lor. Prieteni, dacă vreți într-adevăr să faceți ceva, adoptați niște sirieni, ce mai stați? N-o mai ardeți voi cu drepturile omului atâta că nu vă crede nimeni. Dar să revenim la cei care chiar fac ceva în acest sens. Și în cazul de față să vorbim despre Germania. E o reacție firească, care dovedește maturitate intelectuală și compasiune față de semeni. Indiferent din ce mediu provin acei refugiați și de modul în care se comportă, e normal să-i ajuți și să-i scapi din mâinile unor cretini dornici de putere. E o înțelegere pe care puțini o demonstrează prin acte caritabile. O fac fără să comenteze și ca să ajungi la nivelul ăsta ai nevoie de niște generații educate într-un spirit civic și dezvoltarea unei gândiri colective. Doar că pe termen lung acest lucru se va dovedi o problemă pe care nimeni până acum n-a fost în stare s-o gestioneze.

Multe studii arată că rasa albă va dispărea în câteva generații (niște disperați spun că deja în 43 nu vor mai exista albi). Evident că e un scenariu SF, dar totuși acest lucru se poate întâmpla din cauza relațiilor inter-rasiale și din cauza faptului că albii nu se mai înmulțesc așa cum o făceau pe vremuri. Natalitatea în Europa este în declin și populația tânără este depășită de cea în vârstă. La acest aspect se mai adaugă și ”invazia” imigranților de diferite rase și religii. Drept urmare, e posibil ca pe viitor populația albă să devină la un moment dat minoritară. Într-un fel este deja minoritară deoarece a ajuns la acel nivel de înțelegere și compasiune care i se întoarce foarte ușor împotrivă. Oamenii au renunțat la ideea unei religii care deși propovăduiește iubirea față de un Zeu și de semeni, în realitate nu face decât să împartă ură și violență. Practic, tot ceea ce și-au dorit scripturile s-a întâmplat atunci când oamenii au renunțat la ele. Așa că oamenii s-au pus pe primul loc, respectul față de ceilalți a crescut semnificativ și au acordat o importanță foarte mare față de sistemele de sănătate și cele educaționale. Viață lungă, prosperă și mai răruț cu înmulțitul că nu face bine. Pe lângă asta a apărut compasiunea față de cei mai puțin privilegiați (având în vedere că tuturor li s-a inoculat ideea că rasa albă e superioară). Așadar, minoritățile (fie ele de ordinul raselor sau al preferințelor sexuale) au început să câștige din ce în ce mai mult teren. Li s-au oferit libertățile de care aveau nevoie. Problema apare atunci când oferi prea multe libertăți, în special unor grupuri etnice care deși vor să beneficieze de traiul civilizat al unei țări dezvoltate vor cu tot dinadinsul să-și instaureze propriile concepții și tradiții și să-i oblige și pe ceilalți să adere la ”valorile” lor. Nu trebuie să te întrebi de ce fac asta pentru că sunt pur și simplu niște oligofreni orbiți de ură și dușmănie. Și lipsiți de compasiune deoarece n-au ajuns la acel nivel de umanitate de care dau dovadă fix cei care-i primesc cu brațele deschise.

N-am o problemă cu țările care oferă drept de ședere refugiaților. Mai mult ca sigur că or să și-o ia pe viitor. Lucru demonstrat până acum de multe țări europene. Problema mea e cu sensibilitatea mult prea mare a acestor țări în a-și impune propriile reguli și legi. Ai venit la mine în țară, ok. Vrei biserica ta? Nici o problemă, te lăsăm să-ți construiești una. Vrei și o zi națională și să defilezi prin capitală? Ok, îți dăm autorizație să faci și asta. Ai nevoie de bani, avem noi destui. Dar dacă începi să comentezi despre stilul meu de viață și te bagi în viața mea, atunci avem o mare problemă. O problemă pe care nici o țară străină nu e în stare s-o gestioneze, asta pentru că nici cu țiganii noștri n-au avut succes, după cum bine am văzut. Iar de extremiști nu mai vorbesc. E clar pentru toată lumea că sunt cel mai greu de gestionați. Și putem doar spera că în rândurile acestor refugiați nu se găsesc foarte mulți extremiști.

Cât despre noi, e prima oară când mă gândesc ce beneficiu avem din faptul că suntem proști. Pentru că nu suntem o nație atât de sclipitoare precum ne place să credem. Dacă eram deștepți atunci eram la nivelul țărilor din vestul Europei și nu îngenunchiați în continuare de corupție și de indiferența pe care o acordăm problemelor cu adevărat importante (gen sănătate și educație). Cel mult suntem o țară de păreriști. Dar fiind așa înceți la minte automat avem și o evoluție înceată. Lucru care nu atrage pe nimeni. Nici măcar pe refugiați. Până și țiganii noștri s-au dus la ciordit în alte țări când au realizat că noi n-o să ajungem la nivelul ăla de bunăstare. Și oricum, noi întotdeauna am fost undeva la mijloc. Și o să ținem întotdeauna partea celui care va fi la putere. Drept urmare, cea mai mare moschee din estul Europei ar putea fi o idee bună de viitor. Ca să fie bine ca să nu fie rău. 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.