Apă, alcool sau cofeină?

IMG_20140226_073510

Probabil că dacă Nasa ar fi anunțat că a descoperit bere pe Marte, toată planeta ar fi luat-o razna! Așa, e doar apă. Și asta-mi amintește de cât de slab ești catalogat dacă-ți permiți să bei orice altceva în afară de alcool atunci când ieși undeva în oraș. ”Ce naiba, o bere nu bei și tu?” 🙂

Scriam săptămâna trecută de faptul că din proprie inițiativă am vrut să renunț la carne și când oamenii află asta încearcă să mă convingă că nu e bine, că e o tâmpenie. Azi aflu că niște vegani s-au plimbat prin centru vechi cu niște pancarte și au „încercat„ să-i convingă pe meseni să renunțe la carne. Mda, nebuni sunt peste tot. Dar nimic nu cred că irită mai mult decât atunci când ies în oraș și oamenii mă văd cu o sticlă de cola în mână. În momentul ăla se face liniște brusc, toate privirile sunt ațintite asupră-mi, eu mă opresc mirat și încerc să schițez un zâmbet nevinovat deși știu că nu-i de-ajuns. Mă aștept de undeva să mă lovească în cap o sticlă de bere, să leșin într-o baltă de sânge pe caldarâm, să mă măture ăștia afară și să se revină la atmosfera de dinainte.

„Da ia-ți mă și tu o bere, ce tot bei cola aia, că nu e sănătoasă!”, e cam prima remarcă ce mă trezește de fiecare dată din imaginație. Și de fiecare dată mă gândesc la whiskey cu cola, rom cu cola, etc cu cola. În situațiile alea presupun că nu mai prezintă pericol sănătății. Dar revenind la alcool, citesc pe blogul lui Ariel că un român bea în medie 14, 4 litri de alcool pur pe an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Gen, suntem pe locul 5 în lume la alcoolism. Și ca în cazul manelelor, nimeni n-o să recunoască dependența de alcool. 🙂

Nu beau alcool, n-am fost învățat de mic. Antecedentele în familie plus durerile atroce de cap de a doua zi m-au oprit să fiu în rândul lumii. Pe lângă asta, nu suport gustul alcoolului. ”Nu pentru gust bei, ci pentru efect”, îmi spun toți. Wow, și dacă căcatul te-ar face să râzi, l-ai mânca non stop? Pur și simplu nu suport gustul de bere. Singura bere pe care o beau e Desperados și nu pentru că am fost în campanii pentru brandul ăsta, ci pentru că e singura care chiar îmi place. E mai dulce și d-aia. Mda, I know, it’s for pussies. Apoi, dacă mă simt forțat să beau pentru că nu mai suport insistențele oamenilor, dau banii degeaba pe un Heineken, deși prefer să mă duc mai sus la ceva ce accept. Gen, Cuba Libre sau shot-uri. În rest, mă simt al naibii de bine cu cola mea.

Căci asta e de fapt problema. Suntem extrem de afectați și deprimați și triști și introvertiți și falși și nu putem să ne simțim bine decât dacă băgăm alcool în noi. ”Nu vrei să te simți și tu bine?”, e cam a treia întrebare. Nu, mă simt foarte bine și fără să beau alcool. Singurul lucru care mă întristează e când văd că singurul mod în care sunteți naturali e atunci când vă îmbătați. Atunci când spuneți lucrurilor pe nume și aveți curajul să socializați. Atunci când faceți glume proaste și nu vă supărați. Eu fac aceleași glume proaste tot timpul, doar că oamenii când sunt trezi nu mă văd cu ochi buni. Mă analizează, se supără pe mine, nu mă bagă în seamă, mă ignoră, azi cineva mi-a zis că sunt dubios! 🙂 În schimb, eu n-ar trebui să mă supăr pe ei dacă fac glume proaste pe seama mea când sunt beți.

Mă rog, discuția poate continua la infint. Personal mă doare fix la brișcă dacă vă treziți dimineața și primul lucru pe care-l faceți e să deschideți o sticlă de bere. Alcoolismul oricum e o boală pe care n-o recunoaște nimeni. Și nu tre să cazi sub masă sau să-ți bați nevasta ca să atingi nivelul de alcoolic. Repet, suntem pe locul 5 în lume! Și da, supriza e alta. Cola mea nu face nici pe departe atâtea victime pe cât face alcoolul. Asta cum că alcoolul e mai sănătos e o mare tâmpenie. Orice lucru consumat în cantități industriale îți va face rău. Doar ”că Cola” nu face victime colaterale.

Dar ar fi extraordinar dacă ați da peste oameni ca mine și n-ați mai încerca să-i mai faceți să bea alcool. Tu poți să bagi în tine cât vrei, până te trezești în șanț a doua zi, sau zburând prin parbriz, e problema ta. Dacă ăsta e singurul mod în care te poți simți bine, go for it! Dar lasă-mă pe mine cu cola mea. Așa prefer să-mi fac eu rău singur. Sau lapte! Da, beau lapte seara la terase dacă au în meniu. Hai, fă apoplexie din cauza asta! :)))

2 Comments Apă, alcool sau cofeină?

 1. Bianca Alexandra 05/01/2016 at 7:50 pm

  Pe langa ceea ce spui tu, pe mine ma enerveaza oamenii care raman socati atunci cand le spun ca eu nu m-am imbatat niciodata. Nu inteleg ce este atat de socant, sincera sa fiu. De parca ar fi un lucru rau faptul ca nu mi-am turnat bautura in cap si nu am cazut lata sub masa niciodata, pana la 24 de ani ai mei. Nu stiu de ce le place unora sa bea pana nu mai pot, de ajung pe cinci carari acasa. Si mai ales… sa vezi o fata facand asa ceva… Mi se pare josnic.

  Reply
  1. Alex Damian 06/01/2016 at 10:53 am

   Sunt șocați pentru că au fost învățați de mici (chiar din familie) că alcoolul e ok. 🙂 Dar n-am absolut nici o problemă cu cei care cad pe sub mese. Și sunt momente în care n-avem nevoie să ne păstrăm demnitatea. Eu zic că și femeile au dreptul de a face asta, dacă vor. E problema lor cum se afișează. Ideea e că foarte mulți oameni nu pot comunica altfel. În viața lor de zi cu zi nici nu te poți atinge de ei. :))) Singura problemă pe care o am cu alcoolul e că generează foarte multe decese prin accidente de circulație și câteodată din violențele domestice.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.