Sunt minoritar!

Dacă singura ta victorie e că Iohannis l-a luat la mișto pe Dragnea la investirea noului guvern, atunci poate că ar trebui să faci un pas în spate și să-ți dai seama cât de penibilă e toată situația asta. Pe Dragnea îl doare în cur de mișto-urile lui Iohannis, pentru că o să facă el destul mișto de țara asta în următorii ani. Și să nu vă așteptați doar la 4.

M-au întrebat mai mulți în ultima vreme ce părere am despre noul guvern, despre noile măsuri, etc. Și de fiecare dată le răspund că de-acum înainte mă doare-n cur. N-o să mai vorbesc despre politică în următorii ani pentru că nu mai am de ce. Oamenii au ales.

Majoritatea a ales PSD. Atât cei care au mers fizic la vot, cât și cei care nu s-au prezentat. Răspunsul tacit este prevăzut în lege ca fiind un răspuns. De fraudă nu mai poate fi vorba pentru că măcar am reușit să avem un sistem de vot nou și mulți observatori în secțiile de votare.

Bun, și gata, renunțăm? Nu, nu e vorba de renunțare ci că n-are rost să ne mai focusăm pe zona politică, ci pe cu totul altceva. Pentru că mai mult ca niciodată, anul trecut am realizat că fac parte dintr-o minoritate.

O minoritate formată (presupun că la nivelul câtorva sute de mii de oameni la nivel național, deși poate exagerez) din oameni care vor să trăiască într-un stat civilizat, lipsit de corupție și cu un guvern și cu niște instituții care să lucreze în interesul cetățeanului. Adică contrar majorității care se simte bine mersi într-o țară unde lucrurile merg la mica sau marea înțelegere, mai cu șpăgi, mai cu șmenării, mai cu de toate. Da, da, chiar și colegul sau colega ta de birou poate face parte din categoria asta.

Problema acestei minorități e că deși ea e formată în general din indivizi educați, formați, inteligenți și cu idealuri democratice, acești indivizi au propriile lor agende. Adică, mai pe înțelesul tuturor, fiecare cu pizda mă-sii. Și e o chestie pe care puțini o conștentizează. Ni se pare că toți avem un țel comun, dar ne lipsește cu desăvârșire o gândire colectivă. Și asta pentru că nu am avut parte niciodată de educație în sensul ăsta, sau de un exemplu adevărat. Niciodată țara asta n-a avut parte de o conducere normală încât să creeze un exemplu. Noi habar n-avem cum se trăiește într-o țară civilizată lipsită de corupție. Și toată chestia asta transformă acest grup într-un haos total plin de scandalagii. E ca și cum vrei să intri într-un bar și de cum deschizi ușa auzi vacarmul uriaș, gălăgia infernală și atmosfera deranjantă. E clar că nimeni nu vrea să intre în barul ăla.

Poate că ar trebui să avem un reprezentant. Păi ce să vezi, chiar nu avem. Mă întreb oare câți și-au dat seama înainte de alegeri că noi nu avem nici măcar un partid politic care să ne reprezinte, sau măcar un individ cu o carismă atât de puternică încât să țină piept opoziției. Nu, nu avem. Iohannis e o dezamăgire din punctul ăsta de vedere. Nicușor Dan e un tip prea slab pentru chestia asta. Îl apreciez foarte mult, dar mai mult de niște notificări apropo de ce se întâmplă în primărie sau parlament, n-o să se întâmple. Iar Dacian Cioloș reprezintă guvernul pe care România ar fi trebuit să-l aibă abia după ce scăpa de corupție. Mă bucur că am fost contemporan cu un guvern normal, dar nu era momentul lui acum.

Pentru că politica e un joc murdar, iar de partea noastră nu joacă nimeni murdar. PNL-ul e o glumă proastă de mulți ani încoace, iar măsurile guvernului tehnocrat, deși benefice, nu le-a înțeles majoritatea. Fiecare discurs a fost prea elevat și educat pentru cât de mulți needucați sunt în țara asta. Mesajul populist funcționează foarte bine, iar opoziția știa asta. Dacă am fi inteligenți, ne-am folosi și noi de treaba asta, dar nu, suntem intelectuali și vrem s-o demonstrăm. Eh, nu facem decât s-o sugem aiurea.

Cum spuneam mai sus, atenția către politic nu-și mai are rostul. Suntem niște minoritari și trebuie să găsim metode prin care să devenim majoritari. Și ca să facem asta, părerea mea e că ar trebui să avem o voce în afara Facebook-ului.

  • Avem nevoie de un canal de media, obiectiv, precum Antena 3 și România TV.
  • Avem nevoie de niște reprezentanți politici foarte șmecheri (nu corupți), care să fie în stare să se ia în gură cu toate jegurile corupte din țara asta. Să lăsăm bunele maniere la ușă că n-au ce căuta în politică. Tre să învățăm dracu și noi ceva de la PSD că ăștia știu foarte bine cum se face treaba asta.
  • Am mai avea nevoie să ne dăm seama că tinerii sunt total dezinteresați de politică, asta foarte probabil pentru că nu primesc o educație în sensul ăsta (nici la școală și nici în familie). Și nici noi n-o să-i reușim să-i responsabilizăm dacă nu le transmitem informația pe gustul lor. Ca exemplu, uite ce ușor au reușit cei de la Subcarpați să-i atragă pe tineri de partea folclorului. Zic și eu…
  • Și ar mai fi ceva. Să găsim o metodă prin care să ne ”recuperăm” părinții și pensionarii, căci ei oricum au responsabilitatea de a merge la vot, doar că știm și noi cum votează.

Cam ăsta zic eu că ar trebui să fie targetul nostru în următorii patru ani dacă într-adevăr vrem să schimbăm ceva. Că să stăm să ne uităm constant la ce acte de corupție se vor întâmpla de-acum înainte, nu cred că ne servește la ceva. Eu unul cel puțin, nu vreau să-mi mai bat capul. E o bătălie clar pierdută. Ideea e cum recuperăm!

Sau pur și simplu acceptăm că trebuie să există o țară pentru scursuri și plecăm dracu de-aici cum au făcut-o mulți alții. Nu știu, dar de multe ori mă gândesc la filmul The Beach. Cum ar fi să pleci dracu și să-ți formezi tu o comunitate self sustained. Din păcate și comunitățile astea sunt pline de nebuni și dubioși. 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.