Cu 1.8 în bucatarie

Ok, ai o idee dar oricine poate avea o idee. Mai ales daca e vorba de aceeasi idee. Important e cum faci ideea aia sa le adune pe toate la un loc si de asemenea si oamenii care stiu sa puna ingredientele cap la cap.

Exista o bucatarie in Bucuresti condusa de doi bucatari. Nimic nou pana acum. E plin de bucatarii si restaurnate in toata lumea. Si bucatari celebrii plini de fite. Se fac show-uri tv pe tema asta. Ideea e super evaluata. Toata lumea iti spune ba de-o bucatarie, ba de alta, ca acolo se mananca cel mai bine, ca ala gateste cel mai tare, etc.
Doar ca bucatarii astia doi s-au gandit sa adune cele mai bune ingrediente, care mai de care mai diverse incat sa le invete sa prinda gust singure. Cine ar amesteca toate ingredientele la un loc? Probabil nimeni, mai ales daca fiecare ingredient e mai important decat altul. E o treaba grea.
Procesul de selectie a fost cu siguranta destul de greu sau poate chiar usor dar in final s-au ales cele mai bune. Pe langa asta inca 3 ingrediente au fost adaugate la final, asa ca diversitate si sa faca treaba mai grea.

Cu ingredientele alese s-a conturat deja o idee care a inceput sa prinda gust.

Cum sa inveti niste ingrediente sa aiba un gust mai bun? Incepi prin a le spune ce inseamna gustul, chiar daca toti stiau ce inseamna gustul sau credeau ca stiu ce inseamna gustul. Apoi le dai un fel de mancare si pui fiecare ingredient in parte sa se condimenteze singur asa cum crede el mai bine. Da-i cu sare si piper.

Dupa asta cei doi bucatari au gustat fiecare ingredient si le-au spus cum s-ar fi putut condimenta mai bine sau ce condimente sa schimbe sau sa adauge. Nu doar sarea si piperul adauga gust unui ingredient. Si usturoiul poate fi un condiment foarte bun, nu?

Evident ca e posibil ca la inceput sa iasa o ciorba destul de puturoasa dar pe parcursul zilelor ingredientele au  invatat treptat sa prinda un gust din ce in ce mai bun. Ba mai mult, ingredientele s-au simtit din ce in ce mai proaspete in loc sa se usuce si au experimentat din ce in ce mai mult cu cat mai multe condimente.

Unde mai pui ca unele ingrediente au plecat in cautarea unor condimente mai bune, de buna voie si nesilite de nimeni, uimind deseori bucatarii care si-asa sunt destul de critici. Desi critica trebuie primita intotdeauna ca o chestie plina de gust.

Ingredientele au inceput sa devina self-dependent si sa ajute la procesul de finalizare al gustului prin propriile forte.

Cheia sta in a lasa ingredientele sa prina cel mai bun gust, singure. Nu stiu cati au reusit sa faca asta pana acum dar bucatarii astia deja sunt la a 3-a incercare reusita. Si de fiecare data adauga ingrediente din ce in ce mai bune, mai cunoscute si mai complexe.

La final fiecare ingredient cu siguranta ca si-a invatat gustul cel mai bun si vor merge mai departe incat sa duca veste in toata lumea de gustul lor bun. Si asta se datoreaza unor bucatari si ideea lor de a face ingredientele sa prinda gust singure.

Fotografiile au fost realizate in minunata bucatarie si plina de gust a hotelului Kehlbachwirt din Niedernsil, Austria. Acolo unde gustul e unul special si plin de ingrediente cu personalitate. Si evident, totul sub indrumarea unor bucatari minunati!

 Tabara de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Neola, HotelKehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum OradeaOpelși Anagrama.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.