Tu ai vânat vreodată?

Băh, nene! Voi ați fost vreodată la vânătoare sau ați simțit vreodată plăcerea de a vâna și a ucide un animal de la distanță? Întotdeauna am încercat să înțeleg acest ”sport” și nu îmi pot nici măcar închipui de unde ar putea să vină cea mai mică urmă de plăcere. Mi se pare cel mai laș mod cu putință prin care te poți exprima. Dar e o idioată care zâmbește de plăcere peste animalele pe care le omoară. Și ea e printre noi…
Ieri mă uitam pe FB și văd postul ăsta al lui Florin Ghioca:
Și intru și eu să văd care-i treaba. Și o văd pe o idioată care rânjește pozându-se peste cadavre de animale pe care tot ea le-a ucis. Cu pușca, evident. De la distanță. WTF???
Adică aș putea înțelege să te lupți cu un animal cu mâinile goale, corp la corp și să ieși de-acolo învingător și abia atunci să simți plăcere și mândrie că într-adevăr ai dovedit o bestie (căci animalele pentru ei probabil că sunt doar bestii). Dar ce căcat e ăla în care stai la distanță considerabilă, în ascunziș și ochești cu pușca și BANG, ai omorât ditamai leul. După care te duci așa plină de mândrie, așezi animalu mort la poză și te pozezi cu pușca lângă el și rânjești ca proasta. Mai și zici că ce animal frumos. Păi dacă era frumos de ce pula mea l-ai împușcat???
Melissa Bachman asta e o tanti care face parte dintr-o specie aparte a omenirii. Sunt oameni care vânează de mult timp, de când lumea. Într-o vreme era o necesitate, încă mai este în multe zone de pe glob și nu am nimic cu asta. Adică înțeleg necesitatea omului în a consuma carne și a vâna pentru asta, dar să găsești o adevărată plăcere în chestia asta ar trebui să-ți rezerve direct un loc pentru scaunul electric.
Se pare că gagica are chiar și o emisiune la TV și a apărut chiar și pe National Geographic dar în urma unei petiții emisiunea a fost scoasă din grila NG. Acum există altă petiție special pentru ultima poză postată la începutul lui Noiembrie în care s-a pozat zâmbind peste leul pe care tocmai îl ucisese. Mai multe informații găsiți în articolul de pe Mashable sau de pe Independent unde aflăm că există animale crescute special pentru a fi vânate, iar petiția cere ca ea să nu mai aibă acces în Africa de Sud.
Ceea ce e înfiorător e că pe contul de FB are aproape 18.000 de follow-eri iar la fiecare poză cu câte-un animal mort sub ea apar doar comentariile ”pozitive” gen wow, foarte bine, foarte frumos, bravo, excepțional. Mă rog, americani greșiți. Și nu mai zic că sunt multe alte persoane fix ca ea. Nu dau link către contul ei, puteți face singuri asta deși nu vă sugerez să-i vedeți contul.
Eu unul aș lega-o de mâini și de picioare, i-aș fute un pat de pușcă în dinții ăia, i-aș tăia sânii iar apoi i-aș da foc de vie (cam ăsta era tratamentul ”standard” aplicat femeilor în Darfur). Cred că toate atrocitățile astea mi-ar fi mult mai ușor să le fac decât să mi se pună o pușcă în mână și să fiu nevoit să aleg să omor un leu, sau un elefant, etc.
Și acum or să vină cei care or să spună că noi suntem on top of the food chain și că the strongest and the fittest rules dar asta e o idioțenie pentru că tocmai din motivele astea ar trebui să arătăm că suntem deasupra unor instincte de 2 bani. Că de-aia încercăm să clonăm carnea, să nu mai fim nevoiți să facem atâtea sacrificii. Sau unii care or să sară că sunt atât de mulți copii amărâți și subnutriți și oameni nenorociți pe lumea asta și pe noi ne doare de niște animale fără suflete. Dar vedeți voi? Omul este singura specie de pe planeta asta cu drept de decizie. E alegerea noastră să ne omorâm între noi și să ne facem rău unul altuia. Nu și animalele. Omul este singura specie de pe Pământ care omoară de plăcere (auzită pe NG). Întrebarea este, tu ai face asta?
Petiția a ajung la peste 223.000 de semnături. A fost semnată chiar și de către personalități cunoscute sau chiar actori (Ricky Gervais). Mai are nevoie de 76.000 de semnături pentru a fi trimisă către autorități.
UPDATE: Cât am scris articolul și am completat petiția, semnăturile au ajuns undeva la peste 224.000. Deci se poate.

1 Comment Tu ai vânat vreodată?

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.