Nofuckingvember

Vorba lui Radu, Noiembrie e cea mai inutilă lună din an. Nu se întâmplă nimic. Poate în afară de Black Friday ceea ce e și mai înspăimântător, căci asta demonstrează că altceva n-ai ce face luna asta decât să spargi bani. Și poate și niște zile de naștere neprevăzute dar în rest? Poate de-aia au început cu decorațiunile de Crăciun mai devreme, nu dintr-un scop comercial ci din milă pentru Noiembrie. Ce naiba să faci în Noiembrie?


Nu e nici toamnă și nu e nici e iarnă, e fleșcăiala aia perfectă. Sora mai mică a lui Noiembrie e Februarie dar măcar aia te anunță mizerabilă că mai e un pic și vine căldura.

Nu știu când naiba ne pierdem totuși interesul pentru zăpadă și stau să mă întreb dacă părinții noștrii regretă vreodată că au crescut sau doar noi am început să avem remușcări în ceea ce privește responsabilitățile pe care nu le-am cerut niciodată. Azi am văzut zâmbete și râsete printre copii. Mai ții minte când te apropiai de o mașină să iei zăpada de pe ea și se întâmpla să iei o bucată mult mai mare decât ți-ai fi imaginat? De două sau de trei ori cât tine, o cari cu mândrie și ai ochii cât cepele, râzi de nu-ți vine să crezi și chiar dacă îți iei bulgări la greu de la colegi, îți duci prada mai departe până la cea mai apropiată victimă.
Am pierdut chestia asta. Poate ar trebui să merg în genunchi, să mă întorc la înălțimea anotimpului ăstuia, să ling zăpada de pe garduri și mașini, să nu simt frigul deși să trag kile de zăpadă după mine. Să intru în casă și să scutur toată zăpada în hol. Să râd ca prostu până la prima palmă peste ceafă, mamă ce-mi ard mâinile, fug cu ciorapii uzi prin casă, urlă după tine să te schimbi și să nu intri așa, dar tu te-arunci oricum la televizor.
Poate doar așa căci acum detest iarna, detest zăpada. Nu mi-e de frig, îl înfrunt fără probleme. Mocirla mă termină psihic, mă consum aiurea cu mizeria din jur. Dar mi se schimbă secunda când văd copiii care încă se bucură de zăpadă. Măcar sunt liniștit că încă mai știu ce bucurii le oferă realitatea. Căci mie momentan nu-mi oferă nici o bucurie. Să mă întorc la copilărie? Căci poți să faci asta și când ești mare. Uite, clipul ăsta mi-a arătat cea mai tare chestie pe care poți s-o faci când ești mare și vrei să te comporți ca un copil. Nu știu cine e, nu știu câți știu de el, are deja 3 ani vechime dar e bun de urmat ca exemplu. Chiar dacă la final, garda nu e de aceeași părere cu tine.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.