Vreau să merg desculț

Nu vreau să mai ating pământul cu tălpile acoperite. Vreau să merg desculț, să simt ce-a fost creat pentru mine. Vreau să-mi ardă picioarele pe nisipul fierbinte sau să mă răcorească firele de iarbă înaltă. Vreau să mă murdăresc pe tălpi și să aud sunetul ăla sec atunci când pielea atinge pământul. Tu de când n-ai mai mers desculț?

De ce naiba mergem încălțați? Ca să ne protejăm picioarele, nu? Poate doar ni le sensibilizăm mai tare și uităm să trăim niște senzații care ne leagă de tot ce se întâmplă în jurul nostru. Ar trebui să mergem mai des în picioarele goale. Și nu doar la mare, pe nisipul fierbinte, ci oriunde avem ocazia. E murdar pe jos? E doar murdăria noastră, restul e natură.
M-am săturat de ciorapii care nu-mi lasă degetele să respire, de sandalele care mă încing, de bocancii mult prea greoi. Vreau să simt fiecare textură și senzație în parte, lemn, nisip, beton, rece, cald, ud, uscat. Vreau să-mi văd reflexia într-o pereche de ochelari de soare, să mânânc pâine prăjită cu icre și ceapă, vreau să mă întind pe spate și să mă uit la norii care trec ca apoi să mă întorc cu fața în jos și să privesc de la mii de metri altitudine. Vreau să calc pământul fierbinte și aburind după o ploaie de vară și să ascult vacile cum pasc iarba proaspătă ca și cum nimic altceva pe lumea asta nu mai contează.
Am învățat să nu mă mai feresc de lucruri ca și cum aș muri dacă aș fi atins de ele. Am învățat că trebuie întâi să te descalți ca să vezi și să simți mai departe. Așa că data viitoare descalță-te cu mult înainte de a ajunge pe plajă, învață să mergi din nou stângaci și obișnuiește-te cu noua senzație. Apoi o să începi să vezi lucruri.

2 Comments Vreau să merg desculț

 1. Desculţ Dinu 22/02/2014 at 4:29 am

  Vrei să mergi desculţ ? Foarte bine, mergi ! Cin' te opreşte ?
  Eu merg DESCULŢ în fiecare zi. Şi mă simt excelent.
  Iar dacă eşti cumva şi pe "Facebook", vei descoperi că sunt multe milioane de oameni care urăsc, ca şi mine, încălţămintea (instrumente de tortură a picioarelor)…
  Hai la lipăială ! 😀

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.