Ascultă cu Mine

 Chiar aș vrea să știu ce asculți! Te văd în metrou, pe stradă, în pauza de țigară de la serviciu, tot timpul cu căștile pe urechi. Și sunt curios ce asculți. Cea mai bună muzică am descoperit-o printre prieteni și nu de la radio sau tv așa că sunt sigur că și de la tine am ce asculta. Ce-ți dau dacă-mi spui? Un portret cu tine ascultând muzica ta preferată și mai încolo o expoziție foto cu cele mai bune portrete. Nu mai zic de faptul că putem crea un nou canal de comunicare prin care arătăm cu adevărat ce muzică ne place să ascultăm.


M-am gândit la chestia asta acum vreo 4 ani de zile. Între timp ideea a tot circulat și nu e vreo chestie originală dar nu cred că s-a consumat. Dimpotrivă, mai avem multe de discutat pe tema asta.

Totul a pornit de la afirmația unui om de radio (preluată și perpetuată stupid de alte personalități din media) cum că oamenilor li se oferă muzica pe care ei vor s-o asculte. Bun, și de unde știu oamenii ce muzică vor să asculte? Evident că ei vor asculta fix ceea ce le dai tu să asculte. Apoi am observat cum căștile au devenit nu doar un mod de a asculta muzică în timp ce te deplasezi dar și un fashion statement. Acum 10 ani, dacă ieșeai pe stradă cu căștile de studio râdea lumea de tine. Acum dacă ai niște Beats Studio toată lumea te admiră.
Așa că m-am gândit să încep proiectul ăsta din pasiunea pentru muzică și fotografie.
Ideea proiectului Ascultă cu Mine e simplă. Tu îmi spui ce muzică asculți iar eu îți fac un portret (pe stradă, în parc, acasă, etc), apoi dau link și către melodia pe care o ascultai, și în fiecare vineri o să postez aici un articol. Ai un post pe blogul ăsta iar oamenii pot să descopere muzica pe care o asculți tu. Dacă totul iese fain, punem și de-o expoziție foto cu cele mai mișto portrete. O să încep cu prietenii mei, căci de multe ori sunt curios ce muzică ascultă dar poți oricând participa și tu.
 Muza acestui proiect este Petruța. Are o voce incredibilă, știe tot despre George Enescu, îi place culoarea galbenă, drept pentru care are și niște căști galbene de la WeSC – Matte Conga Dandellion. Ascultă Woodkid, pentru că are o muzică foarte complexă și sună foarte bine.


Urmărește hashtagul #ascultacumine pe FB, Twitter și Instagram pentru a fi la curent cu acest proiect iar dacă vrei și tu să participi și să le arăți oamenilor ce muzică mișto asculți și ce bine îți stă cu căștile alea, trimite-mi un mesaj private pe Facebook. Sau sună-mă 🙂

2 Comments Ascultă cu Mine

 1. Robert Vari 06/12/2013 at 9:22 pm

  Mereu admir pozele facute de tine 🙂 Si acum si asta…deci pur si simplu mi se pare o idee geniala. Din pacate n-am casti, dar vreau sa particip, deci o sa-mi iau casti…sper…cred 🙂
  Again…simply genius !!!

  Reply
 2. admin 07/12/2013 at 9:31 am

  Mersi mult, Robert! E o idee genială, intr-adevăr. Nu-mi aparține (cred) dar m-am gândit s-o adopt în sfârșit. Căști ar trebui să aibă oricine la orice telefon. Nu e musai să ai cele mai performante căști, ci mai mult ce muzică îți place ție să asculți. Și ieșim să facem niște poze! 🙂

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.