7 ORE

Pare un titlu de film. Din păcate este povestea reală și tragică a accidentului aviatic de lângă Cluj. Iar din frustrare, lumea acuză incompetență, se retrage în solitudine și își pierde încrederea în instituțiile statului care au demonstrat încă odată incompetență în administrare. Și cine sunt vinovații? Noi suntem! Da, noi suntem!


Spun asta pentru că nu vrem niciodată să înțelegem că din casă nu vom putea schimba lucrurile. Doi oameni se presupune că au murit de frig și nu din cauza accidentului aviatic. Și or să mai moară și alții. Îmi pare rău dar totul are legătură cu instituțiile care ne conduc și pe care le lăsăm să ne conducă. Sunt oameni incompetenți care se ascund după cortina birocrației și care nu sunt niciodată apți și pregătiți pentru situații de genul ăsta. Singurul lucru pe care știu să-l facă e să devină corupți iar pentru asta nu ai nevoie de o diplomă.
De ce mai spun că e vina noastră a tuturor? Pentru că toți cei implicați în acest caz sunt români, conaționali de-ai noștri, sunt poate vecinii noștrii, părinții, rudele sau prietenii noștri. Nu iau apărarea nimănui dar dau vina pe noi toți. De-aia trăim într-o societate și nu în pădure izolați, pentru că avem nevoie unii de alții iar acum noi nu suntem în stare să ne oferim asta. Suntem complici la orice tragedie de genul ăsta pentru că este în responsabilitatea noastră să ne asigurăm că avem o conducere eficientă formată din oameni apți pentru jobul ăsta. Dar vor veni iar alegerile, vom uita și de tragedia asta și iar ne vom băga picioarele și vom sta în casă certându-ne cu televizorul. Asta pentru că nu suntem în stare să ne asumăm o decizie și să ne alegem un viitor benfic nouă și nu altora. 
Vă las cu un mic timelapse făcut ieri, poate vă mai pune pe gânduri apropo de cât de vulnerabili suntem.


Layers of Clouds – Timelapse from Alex Damian on Vimeo.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.