Ascultă cu Mine Ionuț

 

Ionuț a fost printre primii bloggeri pe care i-am cunoscut. Un tip tare fain și foarte pasionat de muzică. Iar acum doi ani a luat decizia de a pleca din țară și a deveni un adevărat busker în Irlanda. Nu știi ce-i un busker? Well, atunci citește mai departe 🙂

Tre să ai ceva curaj să renunți la tot ce ai și să pleci în altă țară. De fapt cred că trebuie doar să realizezi că nici un lucru material nu merită efortul de a te ține blocat într-un singur loc. Când m-a sunat acum vreo doi ani să-mi spună că lasă totul și pleacă, am rămas un pic mască. Dar apoi mi-am dat seama că a făcut mișcarea corectă.
Pentru că acum e un busker, sau un street performer. Cântă la chitară în centrele marilor capitale europene. A început cu Dublin, apoi ori de câte ori are ocazia, se plimbă în alte țări și orașe. De fiecare dată când vine în țară, ieșim la o bere și povestim ce se mai întâmplă pe stradă. Acolo, căci la noi modul ăsta de promovare încă n-a intrat cultura orașului.
Ba chiar probabil că vedem în cei care cântă pe stradă niște săraci care doar cerșesc niște bani. Dar vă asigur că în afară, majoritatea artiștilor și muzicienilor au niște instrumente și o aparatură pe care nu prea ne-am permite-o. Și strada a lansat nume mari precum Dub FX, Ed Sheeran sau Passenger.
Doi ani rezumați de-o piesă a lui Passenger. Doi ani cu bune, rele, urcușuri, coborâșuri, dar ceea ce mă bucură pe mine e dacă mă întâlnesc cu Ionuț doar odată pe an, când se întoarce în țară. Altfel, aș prefera să mă înghesui cu alții să-l ascult pe străzile din Dublin sau Amsterdam.
Caută hashtag-urile #ascultacumine și #listenwithmeproject sau urmărește paginile de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu acest proiect, iar pe Youtube poți asculta playlist-ul proiectului. Dacă vrei să faci parte din acest proiect și să le arăți oamenilor ce muzică mișto asculți și ce bine îți stă cu căștile alea, trimite-mi un mail la eu@alexdamian.ro.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.