Ascultă cu Mine Mihaela & Liza

 

Nu e doar despre muzică. De fapt, e despre ce-ți transmit ție oamenii prin muzica pe care o ascultă. Și partea cea mai frumoasă e că ajung să cunosc foarte mulți oameni faini de la care culeg muzică foarte mișto. Pe care vreau s-o dau mai departe. Un altfel de radio sau post de muzică 🙂

Cred că e natural să catalogăm oamenii în funcție de muzica pe care o ascultă. Dacă ascultă manele, sunt proști și inculți, dacă ascultă simfonică, sunt d-ăia culți și pensionari, dacă ascultă ce ne place nouă, ne sunt prieteni.
Am pățit să dau și peste piese care să nu-mi placă atât de mult, dar ceea ce mi-a schimbat perspectiva a fost motivul pentru care oamenii ascultă un anumit gen de muzică, interpret, piesă, etc. De multe ori e legat de o poveste anume, ceva ce s-a asociat fix cu muzica respectivă. Sau de ceea ce-și doresc, iar genul muzical respectiv le îmbogățește și mai mult imaginația. În final contează ca muzica pe care o asculți să te facă să te simți bine. Indiferent de gen.
Până acum mi s-a întâmplat să cunosc numai oameni de la care am preluat muzică foarte faină. Oameni care au fost tare entuziasmați de #ascultacumine, care-mi sugerează ce muzică mai descoperă ei chiar dacă au făcut parte sau nu din proiect. Mai mult de-atât, îmi spun și pe cine ar mai trebui să includ, gen, ”uite, știu eu pe cineva care sunt sigur că s-ar potrivi”.
Așa le-am cunoscut pe Mihaela și pe Liza, prin Lipa Lipa. Mihaela și Liza sunt cele două VJ-ițe de la UTV și nici că se puteau potrivi mai bine proiectului decât două tipe al căror job e direct legat de muzică.
La început m-am gândit ca un ghiolban că or să-mi propună niște chestii super mega comerciale, căci de cele mai multe ori cam asta e direcția posturilor tv de muzică și de radio. Dar după ce ne-am cunoscut am început să le ascult poveștile. Mihaelei îi place să-i ajute pe oamenii din jur, să scrie și să asculte muzică în timp ce face asta. Pare mai liniștită, mai calculată, dar care se trădează singură atunci când vede două frunze pe jos care arată ca un smiley face. De partea cealaltă era Liza, cu un zâmbet cât China, mai energică și mai zvăpăiată, căruia îi place să cânte și visează să facă asta pe o scenă de stadion, probabil. Și ăsta a fost momentul în care mi-am dat seama că nu contează ce ascultă (îmi spuseseră înainte că au o grămadă de piese pe care vor să le propună și că nu se pot decide). Nu contează pentru că sigur va fi ceva mișto. Atât timp cât muzica respectivă le transmite ceva, atunci cu siguranță că merită ascultată.
Evident că nu m-am înșelat (Doamne, ce-mi place să am dreptate). Mihaela ascultă Coldplay, iar Liza ascultă N.E.R.D. cu Pharrell. Piese foarte mișto pe care vi le recomand cu drag. Și în final nu contează ce muzică asculți, ci doar să te facă pe tine să te simți bine și să-ți ofere sprijin pe drumul pe care îl parcurgi.
P.S. Dar totuși fără manele :))))


Caută hashtag-urile #ascultacumine și #listenwithmeproject sau urmărește paginile de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu acest proiect, iar pe Youtube poți asculta playlist-ul proiectului. Dacă vrei să faci parte din acest proiect și să le arăți oamenilor ce muzică mișto asculți și ce bine îți stă cu căștile alea, trimite-mi un mail la eu@alexdamian.ro

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.