Ce ne-a dezvăluit Therme?

20150120_151214

Nu știu cum e la Therme că n-am ajuns încă, dar știu că părerile scrise înainte de deschidere nu prea coincid niciodată cu părerile scrise după deschidere. Și de fapt nici una din păreri nu coincide cu realitatea.

Chestia asta se întâmplă de foarte mult timp și nu doar la noi. De câte ori se lansează vreun produs sau se deschide ceva, echipele de comunicare apelează la presă sau/și la bloggeri, pentru că bloggerii au o părere personală, au o comunitate bine închegată și sunt considerați influenceri datorită numărului mare de cititori pe care îi au.

Therme n-a făcut excepție și a chemat bloggerii să facă o recenzie înainte de deschidere. Ceea ce e ok și corect, dar niciodată o astfel de recenzie nu va prezenta unul dintre cele mai importante aspecte ale unui business de gen. Și anume, care este calitatea serviciilor. Adică ok, îmi oferi aia, aia, aia și aia. Totul arată perfect, de vis, de minune. Dar ceea ce vezi e doar o schiță pentru că tu n-ai testat pe bune serviciile oferite de ei, ci doar ce ți-au oferit ei special înainte de deschidere. Pentru că tu nu ești un oarecare client, ci un om care trebuie mulțumit pe deplin, pentru că părerea ta va aduce sau nu clienți. Și evident că te simți foarte mulțumit doar pentru faptul că ai avut oportunitatea de a testa un produs sau a vizita un loc înaintea tuturor.

Drept urmare, majoritatea părerilor despre Therme au fost pozitive, ca în majoritatea cazurilor. De ce n-ar fi, locul arată foarte bine și sunt sigur că așa este. Doar că după deschidere au apărut părerile negative.

20150120_193039_LLS

Alte statusuri și alți bloggeri sau oameni din presă (neinvitați înainte de deschidere) au început să comenteze de weekend-ul ”dezastruos” din deschidere. Că nu e nici pe departe ceea ce au citit înainte de deschidere și că tot personalul a fost depășit de situație și n-a fost deloc o experiență plăcută.

În primul rând, niciodată nu te duce la deschiderea unui astfel de loc! Cum am spus-o la minutul 1:13 în daily vlogul lui Ariel, Bucureștiul este un oraș unde locuiesc peste două milioane de oameni și nu există locuri unde acești două milioane să se distreze sau să se relaxeze. În afară de mall-uri, nu prea ai pe unde să te duci. Și nu mă refer la pub-uri, cluburi, cafenele și restaurante. Mă refer la activități atât outdoor cât și indoor. Parcuri de distracție nu există (Parcul Copiilor e doar un parc, iar Terra Park ăla e o glumă ieftină deschisă doar în weekend), să faci karting iarna e destul de dificil (la Afi doar dacă ai noroc să fie uscată pista, mai era unul prin Pipera dar cred că s-a închis, iar cel de pe centură e prea departe), paintball indoor n-am auzit să fie (pe timp de iarnă), poate doar laser tag care mi se pare cam gay, la escape rooms n-o să mă duc nici la pensie, patinoare să zici că mai există, dar nu toată lumea e fan așa că n-ai ce face decât să te duci și să freci duda într-un mall. Așa că era de așteptat să fie omor la deschiderea Therme.

Drept urmare, nici o părere scrisă după deschiderea Therme nu reprezintă o părere avizată. Când te duci la înghesuială ca să te relaxezi, cam ce crezi că o să iasă? Apoi, plângerile legate de regulament sunt total nefondate. Regulamentul ăla e scris fix pentru națiile de nesimțiți. Și oricât de civilizat și de ofensat te-ai crede, asta e realitatea. Suntem niște nesimțiți care pretindem o țară civilizată. Well, țările civilizate se bazează pe astfel de regulamente, deal with it! Eu v-am mai spus, dar n-ați vrut să mă credeți, România nu poate fi o țară civilizată pentru că nu suntem noi genul de oameni care să acceptăm civilizația. Adică ce-i aia să am grijă să nu-l deranjez pe cel de lângă mine? Ceea ce a reieșit din toate statusurile și articolele egoiste scrise după deschidere. Doar o părere personală și ce l-a deranjat personal pe cel ce a scris, nicidecum ce a făcut el încât să nu-i deranjeze pe ceilalți.

O să mă duc la Therme ceva mai încolo, ca să mă bucur pe bune de locul ăla și sunt sigur că o să mă simt bine, mai ales că 85 de lei pe zi pentru full access nu mi se pare o nenorocire. Ceea ce nu înțeleg e de ce durează atât de mult să se dezvolte zona asta? Adică am demonstrat încă din anii 90 ce disperați suntem după consum. În 95 când s-a deschis primul McDonalds la Unirii au fost peste 15.000 de oameni care s-au călcat în picioare pentru un hamburger și un balon. Eram și eu acolo, s-au spart geamuri, s-au împins, s-au înjurat și ăla a fost momentul în care am zis că nu mă mai duc la nici o deschidere de genul ăsta vreodată. Am mai făcut asta just for fun când s-a deschis H&M-ul, alții care n-au înțeles câți ani de profit au pierdut până să vină în România. Coadă, nebunie, omor, etc. Loc pentru business-uri de genul Therme cred că e destul și cineva cu bani ar trebui să deschidă dracu un parc de distracții pe bune.

Ce mi-aș dori după toată povestea asta?

Să avem cel puțin un blogger care să știe să scrie al naibii de bine și să facă recenzii pe bune, nu la invitația brandului, ci să se ducă icognito și să testeze pe bune serviciile oferite la ceva timp după deschidere. Cam ca în filmele cu restaurante când toți crapă de teamă când aud că e posibil să vină unul de la Michelin. Până acum n-am văzut așa ceva. Tot bloggerii sunt la mila brandurilor.

Să nu vă luați după părerile scrise de cei care se duc fix la deschiderea unui loc. Frustrarea lor s-ar putea să n-aibă legătură cu ce se întâmplă de fapt acolo în circumstanțe normale.

De fapt am scris postul ăsta să văd dacă mai am vreun virus pe blog și dacă vă redirecționează către altă pagină. Dacă da, let me know, please! 🙂

P.S. Pozele sunt făcute la Aqua Dome, în Austria. Un fel de Therme, dar la un alt nivel. Un loc unde n-a trebuit să citesc un regulament de ordine interioară ca să știu că tre să-i respect pe cei de lângă mine și spațiul lor privat și nici nu m-a deranjat când mi s-au făcut observații că fac gălăgie. Da, râdeam zgomotos și incontrolabil într-o saună până când a intrat Sauna Meister (un austriac impunător cu mustață stufoasă) și n-a mai zis nimeni nimic! 🙂

3 Comments Ce ne-a dezvăluit Therme?

 1. Nicu 20/01/2016 at 4:24 pm

  Cum ziceai, era de asteptat! Problema e ca si peste 4-5 luni cand o sa ne gandim sa mergem noi, astia negrabiti, o sa dam cu siguranta peste un neam prost ca doar sunt cata frunza si iarba. Si atunci ma intreb daca locatia are o problema sau noi ca natie suntem o adunatura necivilizata – spun asta din perspectiva majoritatii!

  Reply
 2. marius 02/03/2016 at 6:32 pm

  Salut Alex, eu am fost săptămâna trecută și pot spune că a fost o experiență reușită. Am fost în zona 2, de la 19 seara la 22.30. A fost destul de aglomerat (peste așteptări), dar suficient de liber încât să găsești locuri relativ ușor și în jacuzzi să nu te calci pe picioare. Este o atmosferă plăcută, cu toate că muzica era cam tare pentru a te relaxa (posibil în zilele cu casa închisă să fie ok nivelul muzicii). Prețurile sunt iar ok, adică un pahar cu apă la 0.33 e 1.9 lei ți o bere la halbă începe de la 6 lei. Recomand mersul seara, e luminată înteresant atăt piscina interioară, cât și extorioară.
  Referitor la civilizația concetățenilor: nu te lasă să faci poze spre piscină, dar îți poți face relaxat selfie-ul dacă ești pe șezlong și telefonul e îndreptat spre tine 🙂 Chiar era o piți…pardon, domnișoară, care-și făcea probabil poza de profil sub un palmier, cu frunzele așezate corespunzător…Și zona pentru copii, de tobogane, este ok. Recunosc că am pierdut vreo jumatate de oră pe acolo, și nu regret 🙂

  Numai bine!

  Reply
  1. Alex Damian 03/03/2016 at 1:12 am

   Salut, Marius! Mulțumesc de informații. Da, sunt sigur că e foarte ok și era ceva de care toți aveam nevoie. Și eu mă pregătesc să fac o vizită cât de curând. Dar la deschideri de genul ăsta am învățat să nu mă mai duc vreodată! :))

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.