Nu mai susțineți bullying-ul!

img_20140702_220325

La mine în cartier îi zicea Nicu Nebunu. Cu Nicu Nebunu trebuia să fii ”prieten” căci altfel ți-o luai fără motiv. Era ăla care nu mai termina niciodată clasa a 8-a pentru că era prea preocupat să-și verse nervii, frustrările și pumnii pe ceilalți copii din cartier, drept urmare rămânea tot timpul repetent. Ultima oară l-am văzut de la balcon cum ținea un pui de câine de picioare și dădea cu el de asfalt. Plângeam și mă detestam că n-aveam curajul să-l înfrunt. Acum cred că în mare parte bullying-ul s-a mutat în online și cred că e la fel de nociv ca cel offline. Și ideea e că niciodată ”oamenii” ăștia nu vor știi că fac ceva rău. Asta pentru că nu luăm niciodată măsuri, îi tolerăm așa cum sunt sau chiar  îi susținem și promovăm în continuare!

O să trec direct la subiect! Am dat acum ceva vreme peste un video foarte mișto cu mașini scumpe, filmat în București. În continuare consider că e unul dintre cele mai bune video-uri de la noi, nu contează că-i cu mașini. N-am văzut nici un post TV care să scoată ceva similar. Așa că am început să-l urmăresc pe tipul care l-a făcut. L-am adăugat chiar și-n lista de Facebook ca să fiu la curent cu ce mai posta.

Again, tipul scoate niște video-uri foarte, foarte bune. Dar ca și caracter lasă mult de dorit. E genul care se simte bărbat dacă-și bagă tot timpul pula în ceva. Și nu e ca și cum aș avea ceva împotriva înjurăturilor, că mi-o bag și mi-o scot și eu toată ziua, dar știi, la un moment dat te gândești dacă ăla mai are și altceva în cap.

Îi place să jignească, să se bage în seamă (adică să-ți comenteze la statusuri care nu-i convin lui), să-și impună puncul de vedere, practic să te hărțuiască. Evident că la acest cuvânt ar spune clar că sunt o pizdă proastă, așa cum îi place să-i numească pe bărbații care n-au coae. În viziunea lui, bărbatul e ăla care dă cu pumnu, care n-are frică de nimic, care înjură și te scuipă în față.

Diferența e că pe mine mă lasă rece orice individ care are un astfel de comportament. Le-am dat întotdeauna ignore, dar de curând mi-am dat seama că nu e ok. Asta pentru că ajungea de multe ori nu doar să-mi comenteze la statusurile mele, ci să se ia și de cei care-mi comentau mie și erau de acord cu mine. Îi jignea, îi lua la mișto și de multe ori îi făcea să se certe cu el. Probabil face asta cu multă lume. Cu alte cuvinte reușea să-i enerveze pe ceilalți, ceea ce probabil îl și face să-și dea drumul în pantaloni de fiecare dată.

De curând s-a luat de un tip care mi-a comentat la poza cu aglomerația de la metrou. Tipul respectiv a zis că îi e și frică să mai meargă cu metroul. Atât i-a trebuit ca să-l facă și pe ăsta pizdă proastă, că nu e bărbat, că ce-i aia să-ți fie frică de aglomerația de la metrou. Iar tipul ăsta îl întreba ce are cu el, care-i treaba, doar a scris un status, nu se cunosc, de ce se ia de el. Am ignorat ca de obicei, pentru că nu consideram că un reply poate afecta atât de mult. Dar tipul s-a lăsat influențat și și-a șters comentariul în care spunea că îi e frică să meargă cu metroul. Doar ca să-i facă lu ăsta pe plac.

Ăla a fost momentul în care mi-am dat seama că indivizii ăștia sunt extrem, dar extrem de nocivi. Nu pentru mine, dar pentru oamenii care mă urmăresc, oameni care nu înțeleg de ce sunt agresați, chiar și virtual. Nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă cu femeile care sunt agresate online de indivizi de genul ăsta. Mi-am dat seama că având-ul în lista mea îmi deranjează comunitatea. Așa că i-am lăsat un reply și am ales să-i dau unfriend și block.

Nu, n-am făcut cine știe ce mare chestie. Dar nu vreau să mai accept astfel de indivizi. Nu vreau să-i susțin, nu vreau să-i promovez, nu vreau să-i mai văd. Și cea mai mare problemă e că unii sunt susținuți al naibii de bine. Sunt bloggeri foarte mari care fac bullying non stop. Din asta trăiesc, cu asta se hrănesc și au ajuns să creadă că mai au și dreptate pe deasupra. Asta pentru că sunt susținuți. La dracu, încă sunt chemați ca speakeri la diverse evenimente și pe mine chestia asta mă șochează. Asta pentru că nu luăm niciodată în serios acest aspect. Cum dracu să-l chemi pe unu să-ți vorbească la o conferință când el îi consideră pe toți niște proști? Doar pentru că are un număr infernal de mare de proști care îl urmăresc și îi alimentează ura și agresivitatea? Mă fut în ele de cifre, mai uită-te și la oameni!

E clar că sunt niște oameni extrem de frustrați și e singura lor metodă prin care pot scăpa de aceste frustrări. Frustrarea o văd ca pe o boală la fel de nasoală ca depresia. Poate că e o ramură a depresiei, habar n-am, chiar nu sunt expert, nu știu cum aș putea gestiona o astfel de situație, pentru că nu prea discutăm de chestia asta. Și nici măcar nu recunoaștem aceste afecțiuni, dar credem cu tărie în Moș Crăciun.

Cert e că e plin de astfel de indivizi și parcă acum sunt și mai agresivi în online. De cele mai multe ori nici nu au curajul de a-și pune numele adevărat pe Facebook. Găsesc niște alias-uri și se folosesc de ele ca să lovească în tot ce nu le convine lor. Primul pas e să-i elimin cu totul din comunitatea mea. Și cred că fiecare ar trebui să facă asta. Pentru că la final, oamenii ăștia de fapt, nu-ți oferă nimic valoros în afară de a te atrage în lumea lor plină de ură și agresivitate.

 

2 Comments Nu mai susțineți bullying-ul!

 1. Xaara Novack 21/10/2016 at 11:35 pm

  Cei care sunt bullies nu sufera de depresii, ci de diferite boli psihice. Sunt sociopati, pe care ii recunosti prin lipsa de empatie. Sau sufera de personalitate narcisistica si multe alte probleme care la randul lor cauzeaza probleme celor care le cad victime. Gen anxietate sau tulburari obsesiv-complusive. Regasesti depresia la persoanele care au fost victime. Nicidecum la un bully, care se crede indreptatit sa se comporte astfel.

  Reply
  1. Alex Damian 22/10/2016 at 12:07 pm

   Thanks! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.