Am fost într-un bar unde oamenii cumpără meniurile

photo-14-10-2016-00-37-00

Ieri seară am dat o tură de baruri prin Praga. Și am găsit unul unde dacă ajungi, o să vrei să cumperi meniul!

De fapt sunt două baruri care mi-au plăcut atât de mult încât am simțit nevoia să scriu despre ele.

Primul dintre ele se numește Hemingway și cică e considerat a fi unul dintre cele mai bune baruri de cocktailuri din lume! Eu care nu prea beau alcool, n-aveam de unde să știu sau să verific informația. Și nici n-am verificat-o, căci cred pe bune lucrul ăsta.

În primul rând noi nu avem nici un bar nișat în România. Cel puțin nu am auzit eu. Adică e Shoteria, dar ăla e doar pentru shot-uri și n-aș putea spune că m-au dat pe spate. But then again, I am not a drinker. Dar în rest, habar n-am, chiar n-am auzit de vreun bar celebru de la noi care să fie specializat pe un anumit tip de băuturi.

Ei bine, Hemingway se pare că face cele mai bune cocktailuri. Am zis să încerc și eu. I-am spus barmanului să-mi facă ce vrea el (#that’swhatshesaid) și a început să mă întrebe cam cum să fie, dulce, acrișor, etc. Băi, mi-a făcut un cocktail de m-a pus în cap. În primul și-n primul rând nu simți alcoolul. Dar are muuult alcool în el. După un borcan de cocktail (de mărimea unui pahar mai mare), m-am amețit frumos. Băh, da bun. Buuun rău de tot. Ceva cu bluberry și diverse alcooluri, plus Becherovka lor, iar deasupra o linguriță de marmeladă. M-a rupt în gură! Mai au unul super super șmecher de ciocolată. De la ăla leșini. E cel mai bun! Am gustat cam de pe la fiecare și n-aș putea spune că a fost vreunul care să nu-mi fi plăcut. Ba chiar aveau unul care se chema Mr Lego și la fundul paharului aveai un omuleț de Lego. 🙂

Media de preț pentru cocktailurile astea e pe undeva la 40/50 de lei. Nu sunt ieftine, dar merită. Pe bune, e o experiență de genul ”must”. Sau ceva de pus pe Bucket List. Și asta v-o spune cineva care nu bea alcool.

Apoi am ajuns în Bugsy’s care cică ar fi cel mai vechi bar din Praga. Habar n-am, n-am verificat, nu m-a interesat. Ce m-a interesat însă a fost lcd-ul de pe perete pe care rulau niște comics-uri alb negru. În primă fază am crezut că sunt puse, doar așa, să aibă și televizorul ăla un rost. Apoi am primit meniul care arăta ca o carte. Am deschis-o și am văzut aceleași comics-uri.

Cum să vă spun eu, meniul era de fapt un Comic Book! Și toate desenele arătau ge-ni-al! Ceva în stilul Sin City și foarte foarte mișto. Aveau însă o temă generală, iar aia era legată de cocktailuri și de băuturile fine. Să vezi un desen cu Batman care veghează pe un acoperiș și ținând în mână un pahar de cocktail, nu e un comic tocmai obișnuit. Cel mai mișto desen mi s-a părut cel din articol căruia i-am făcut special o poză. Vă uitați ceva mai mult timp la el și o să-l înțelegeți.

Și meniul în sine, era foarte calitativ, îți venea să-l iei acasă. M-am dus la Zuzana (una dintre tipele care ne-au însoțit în tot turul ăsta din Cehia) și i-am spus că aș cam vrea să fur meniul (în glumă, evident). Și mi-a zis că n-am de ce să-l fur, că pot să-l cumpăr. Că ei vând meniurile. Pentru că da, sunt mult prea mișto ca să nu le vândă!

Cred că e prima oară când aud că un bar ajunge să vândă și meniurile. Desenele cică sunt făcute de un artist ceh al cărui nume evident că nu l-am ținut minte, dar știu că la un moment dat stăteam și mă uitam la televizor ca să văd toată seria de desene.

Mda, poate o să spuneți că m-am extaziat degeaba, că și noi avem nu știu câte baruri asemănătoare, dar nah, pentru mine au fost două lucruri total noi. De fapt două experiențe extrem de plăcute.

Așa că dacă treceți prin Praga, musai să treceți și prin astea două baruri. Le recomand cu căldură!

Ah, iar în Hemingway două gagici stăteau la masă. Una dintre ele foarte frumoasă. Cealaltă, meh, normală. La un moment dat cea frumoasă se duce la baie dar înainte îi lasă celeilalte câteva bilețele. Cealaltă începe să le desfacă pe rând și să le citească și să zâmbească la fiecare din ce în ce mai mult. Când s-a întors tipa mișto, s-a aplecat deasupra celeilalte și au început să se sărute. Dar ceva fin, frumos, intim, nu gălăgios sau show off. I was like awww, but then again, damn it! 🙂

1 Comment Am fost într-un bar unde oamenii cumpără meniurile

  1. Nicu 15/10/2016 at 3:26 pm

    Awww! Vreau si eu! Sa intru intr-un bar, la ce va gandeati? Ai dreptate la noi lipseste originalitatea si creativitatea. Sau mai bine spus nu este lasata sa iasa la suprafata. Ca creativi avem.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.