Există vreo soluție? #rezist

Faptul că am făcut un clip la proteste care are peste 700.000 de vizualizări mă lasă total rece. Aș fi preferat ca acel clip să fie despre cât de bine se trăiește în România, cum avem unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate, cum suntem pe locul 1 la reciclare, cum i-am depășit pe olandezi la mersul pe bicicletă și cum suntem cei mai fericiți oameni din Europa. Așa că vin să întreb toți marii experți, avem vreo soluție pentru această criză, în afară de presiunea străzii?

Pe bune, de când a început tot circul penalilor eu n-am mai fost în stare de nimic. Mi-aș fi dorit să fiu un ignorant sau un indiferent, din păcate mă consumă treaba asta foarte mult. Sunt unul dintre proștii ăia care n-am avut părinți plini de bani sau cu multe relații, n-am avut prieteni șmecheri, am furat un măr din piață când eram în generală pentru care m-am simțit prost, n-am bătut pe nimeni, am dat însă șpagă doctorilor, polițiștilor, profesorilor, celor din administrație, scrâșnind din dinți, neînțelegând de ce tre să fac asta având în vedere că mie nu mi-a dat nimeni niciodată șpagă. Ba chiar într-o excursie turistică am avut o criză de nervi când ghida a venit să facă chetă în autocar pentru șofer, că a fost drăguț și nu a intrat în copac și că ne-a adus acasă întregi. Am renunțat la acest ”sport” pentru că a ajuns să-mi fie silă, scârbă și să urăsc toți șpăgarii și corupții din țara asta.

Iar în ultima perioadă am văzut la articole legate de aceste proteste că deja mi-e lehamite de ele. Că de ce se iese în stradă, că cine sunt protestatarii, că ce-au mai făcut leprele din PSD, că uite ce vor să facă, că se pregătește nu știu ce la următorul miting, că pula mea. Băh, da din toți cei care au scris și au vorbit, are băh, nene, unul, vreo soluție???

Îmi place să cred că mă informez din surse corecte, deși fiecare sursă la rândul ei este crucificată pentru orice greșeală. Tolo, Guran, Petreanu, Negruțiu sau chiar Mîndruță sunt doar câteva nume ale jurnaliștilor pe care îi urmăresc și care la rândul lor au stat de vorbă cu niște oameni de seamă, dar n-am văzut până acum vreunul care să iasă în față și să spună, ”Doamnelor și Domnilor, asta trebuie să facem ca să avem câștig de cauză!”. Nu frate, nimic, nici o soluție. În afară de presiunea străzii, suntem fix de capul nostru. Între timp, corupții își fac de cap pentru că au ajuns la un nivel la care se luptă cu toate armele din dotare ca să-și păstreze stilul ăsta de viață. Și fac sportul ăsta de 27 de ani, ei au experiență, ne depășesc cu mult la capitolul ăsta.

Ah, nu, nu mă luați cu căcaturile alea că trebuie să fim un model în societate, că tre să fim mai buni, încetați cu oligofreniile astea! A trecut demult vremea lor, pentru că eram toți indiferenți la vremea aia. Acum suntem într-un mare căcat și suntem singuri. Pentru că nimeni, dar absolut nimeni nu e în stare să ne ofere o soluție, alta în afară de a ne ține în stradă prin articolele zilnice care ne umplu de nervi. Singura soluție la care ajungem toți în final e aia cu plecatul din țară. Doar că nu vreau, frate, iar s-o iau de la capăt, m-am săturat!

Ca să nu mai spun cât de penibil e că Dragnea, acest personaj incredibil de inteligent și cu un control de sine cum n-am mai văzut la nici un lider corupt, e căutat pentru nu știu ce rahat de abuz legat de nu știu ce rahat de voturi! Asta e tot? Doar cu asta a fost prins??? :))) Vai de plm, în ce hal e totul!

Așa că repet, soluții! Vreau să vină cineva și să spună ce dracu e de făcut! Dacă singurul lucru pe care îl putem face e să ieșim în stradă, atunci să aud asta! Dar am nevoie de soluții, căci nu-mi place să mă dau expert așa cum o fac foarte mulți dar care nu ajută de nici o culoare.

N-am să spun niciodată că ieșitul în stradă e în zadar. Asta o spun doar lașii. E de apreciat că în sfârșit se întâmplă asta. Băi, da nu trebuia să fim și noi o generație de sacrificiu. Hai să presupunem că printr-o minune cade Guvernul, dispare PSD-ul și dispar toți corupții. Dar asta n-are cum să se întâmple pentru că mai mult de jumătate din populația acestei țări susține și promovează corupția și ilegalitatea prin susținerea PSD-ului. Vreți să știți de ce nu strânge PSD acel milion la un miting de-al lor? Pentru că asta ar însemna să iasă toți șpăgarii și corupții de rând, iar ei n-or să facă asta niciodată. N-o să vezi vreodată vreo ceafă lată că se dă jos dintr-un Range Rover cu pancarta pro-PSD! :))) În nici un caz! Nu, o să vezi toți terminații și babalâcii spălați pe creier și ăia care din disperare și din lene se vând pentru un căcat de bani.

Am nevoie să mă ocup de viața mea și am nevoie să știu dacă mai are rost să-mi pierd timpul aici sau trebuie să mă gândesc să plec și eu din țară? Pentru că vreau să fac vizualizările alea pe niște materiale la care să mă uit de plăcere, nu unele la care doar să zâmbesc amar. Mă bucur că prin clipul ăla i-am făcut pe mulți să aibă speranțe, le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris și m-au încurajat, dar în final nu mă ajută cu nimic. Pentru că va trebui să trăiesc în continuare într-o țară de hoți și de corupți! Și sincer, nu știu cât mai #rezist!

2 Comments Există vreo soluție? #rezist

 1. Vasiliu Dumitru 19/02/2017 at 11:53 am

  Este foarte greu de luptat cu coruptia.Pentru ca tentatia este mare,pentru orice om.Si o data ce esti intr-o pozitie mai inalta in societate,apar tentatiile de a da sau lua spaga,pentru un serviciu sau altul.Asa merg lucrurile peste tot in lume,din pacate.Nu doar in Romania,peste tot in lume.Doar ca la noi exista acea dorinta arzatoare de a detine cat mai mult,crezand ca asta ne face mai fericiti.Eu personal consider ca solutia consta in educatia generatiilor tinere,cat mai tinere.Si solutia pentru moment ar fi probabil infiintarea si crearea a ceva nou,care sa tina piept coruptiei , intr-un fel sau altul.

  Reply
  1. Alex Damian 26/02/2017 at 1:58 pm

   O exista peste tot în lume, dar în destule țări din Europa ea nu depășește nivelul de trai al oamenilor. Noi suntem recunoscuți pentru nivelul de corupție, alții pentru nivelul de trai. Dar de acel ceva nou întreb și eu, ceva care să încline balanța. 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.