Circle of Love #devăzut?

Ideea e că te duci să te uiți la un film în timp ce o formație cântă muzică live pe scenă. Tâmpenie? Mișto? Aiurea? Interesant? Băăăh, nu e rău! Nu e rău deloc!

Am fost la Cinema Pro să văd Circle of Love. Din mail reieșea că e un film românesc experiment, în care o să cânte un band live și mie deja a început să mi se facă frică și să am dubii. Nu prea am încredere în experimente de genul. Dar m-am dus pentru că band-ul urma să cânte niște cover-uri de la Depeche.

Băi, ce să zic. Filmul are câteva interviuri cu protagoniștii filmului (încât formația să se pregătească sau să ia o pauză între piese), iar apoi imaginile curg ca într-un videoclip. De fapt, cam asta aș spune că este. Un mare videoclip. În timp ce imaginile curg pe ecran, band-ul interpretează cover-uri de la Depeche. Cam asta se întâmplă.

Dar e mișto. Mi s-a părut interesantă ideea. Despre film pot spune că are o imagine faină, montajul e mișto făcut, e în stil videoclip, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Singura chestie nasoală mi s-a părut sunetul. În momentele de ”interviu” se simte lipsa unui al doilea microfon și cum nivelul sunetului este ridicat artificial încât să se audă toată lumea cum trebuie. Ceea ce mi se pare amatorism grav. Dar asta pentru că sunt eu atent la detalii, nu că ar afecta experiența. 🙂

Despre actori nu mă pricep să-mi dau cu părerea. Mi-au plăcut. Nu m-au deranjat, nu mi s-au părut penibili, ba chiar mi s-au părut potriviți. Am recunoscut-o pe Ana Udroiu, o tipă cu niște trăsături foarte faine și care dă bine pe film sau foto. Nu că ar avea legătură cu ceva. 🙂

Despre band-ul live numai cuvinte de laudă. Trupa se cheamă April și pe bune, chiar sună al naibii de bine pentru niște cover-uri Depeche. Vocea solistului se apropie de stilul lui Dave Gahan și dacă vrei să te pregătești un pic pentru concertul din vară de la Cluj, îți recomand să mergi la filmul ăsta.

Per total e o experiență interesantă, nu e un fail cum am mai întâlnit în trecut. N-am stat până la final din motive personale, dar filmul tratează subiectul relațiilor eșuate, sau de fapt al celor care nici măcar nu au loc. De fapt, rezumatul ar fi ceva de genul: ”Am fi putut fi împreună, dar unul dintre noi e proastă!” :))) Ba chiar m-am amuzat că am stat lângă două tipe care s-au distrat de minune uitându-se la film, mâncând nachos cu brânză și dând din cap cu maxim entuziasm pe muzica de la Depeche. Când în film a fost scena interviului cu ”ea”, una dintre tipe îi șoptește celeilalte: ”Fată, nu-mi vine să cred. Ce proaste-s femeile!”. :)))

Filmul e posibil să vă afecteze emoțional, dacă tocmai ați trecut printr-o despărțire sau aveți probleme în cuplu. C’mon, n-avem de ce să ne ascundem după deget. E genul ăla de film unde te regăsești în multe situații și asta te poate afecta sau nu, sau să simți jena aia, mai ales dacă vii cu partenerul. 🙂

Cică ar mai rula pe 28 martie, iar bilete se găsesc pe iabilet.ro. Poate nu chiar acum, dar se vor pune în vânzare!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.