Prima oară pe motor!

Când te-apucă, te-apucă. Mi-am zis că trebuie să fac și asta, să văd cum e să te dai cu motorul. Din fericire există o școală moto care funcționează pe timp de iarnă și chiar și în weekend.

S-a întâmplat acum o lună, pe când încă era zăpadă. Doar că Școala Moto Ami are o hală de 1500 mp în incinta Faur, unde poți să înveți să te dai cu motorul indiferent de vremea de afară. Iar asta mi se pare uber cool. Nu mai zic că locația e genială, eu care sunt înnebunit după zonele industriale, în special alea părăsite.

Băi, și s-a întâmplat din prima. Adică m-așteptam la un instructaj foarte lung și nu credeam că o să apuc să mut motorul din loc. Dar mergeam singur după vreo 15 minute! Bine, nu vă imaginați că mergeam mai mult de a-ntâia, dar oricum.

Nu e atât de complicat pe cât mi-am imaginat eu, iar teama că o să mă răstorn pe-o parte a dispărut imediat în momentul în care am prins viteză și am învățat cum funcționează toată șmecheria. Tipul care m-a instruit a fost super de gașcă și are un calm care te-ajută mult să nu te panichezi. Ba mai mult, te tratează ca și cum ai știi deja să mergi pe motor, ceea ce-ți oferă o încredere destul de mare în tine.

Cică dacă vrei să dai pentru examen ai nevoie de 26 de ore obligatorii, sau 13 ședințe. La Ami poți merge în fiecare zi între 10:00-18:00. Toate aceste ședințe te costă 1000 de lei, plus 200 de lei taxa de examen. Și dacă din prima lecție înveți să mergi pe motor, e clar că în 13 ești destul de pregătit să dai pentru examen.

Pe mine sincer mă bate un gând să continui. Nu am planuri să-mi cumpăr motor, dar e fun să știi să te dai cu unul. Vă las mai jos un clip filmat la ei ca să vă faceți o idee, iar aici aveți link către pagina lor. Succes! 🙂

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.