O simplă întrebare

Știi ce mă uimește? Că există un gen de întrebare care în continuare se bucură de o implicare foarte mare din partea comunității tale. Unul dintre cele mai simple trucuri aș putea spune.

În bătălia asta pentru like-uri și implicare, încercăm să găsim tot felul de metode prin care să atragem cât mai mulți oameni în comunitățile noastre. Chit că ești blogger, fotograf, muzician sau doar cineva care suferă grav de atenție. Care de fapt înseamnă același lucru. 🙂

Dar una dintre metode e foarte simplă și se referă la genul de întrebare ”Ție ce-ți place?”. Prima oară când am citit statusul unui blogger întrebând la ce film să se uite în seara respectivă, mi s-a părut extrem de ridicol. La început mă gândeam că era un pic disperat să-i întrebe pe oameni la ce film să se uite. Da ce naiba, ești om de online și n-ai habar să te uiți la niște trailere pe YouTube? Și în timp ce bombăneam ca o babă, vedeam cum crește numărul de comentarii. Și apoi am spus ”Idioți. Plini de idioți!”. :))

Dar singurul idiot eram eu, pentru că un aspect foarte important este cel în care vrei să-i implici pe cei care te urmăresc în discuții. Să le arăți într-un fel că-ți pasă de părerea lor și nu tot ce postezi ar trebui să se rezume doar la personalitatea ta, care de altfel știm că este genială. Majoritatea utilizatorilor de Facebook sunt pasivi, dar genul ăsta de întrebare îi face pe mulți să devină activi în zona comentariilor. Și nu, nu e nimic fals și aiurea în a întreba la ce film să te uiți sau ce piesă să mai asculți, pentru că te vei alege cu multe sugestii mișto. Plus că it freaking works every time! 🙂

Așa am intrat eu într-o pană de idei legată de ce carte să mai citesc. Treceam într-o zi pe lângă Cărturești, am făcut poza din articolul ăsta și m-am gândit, ia să mai întreb și eu internetul ce cărți să mai citesc. Și dap, funcționează ca întotdeauna, comentariile au început să curgă.

Dacă vrei sugestii de cărți, please be my guest și dă click aici!

Sărumâna la toată lumea care și-a dat cu cartea-n comentarii. Cred că o să iau multe la rând și o să le citesc.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.