Experții Planetei

De când cu prima aplicație de mobil cu alerte de cutremur, toți am devenit experți în domeniu. Sunt curios, câți dintre cei care au aplicația Biziday instalată au ieșit în seara asta în stradă?

Eu am ieșit. Pe când trăgeam blugii pe mine, căcat tot și sunându-mi familia și prietenii, știam că deja ar fi trebuit să simt ceva. Dar am ieșit cât de repede am putut. Pentru că asta trebuie să faci când primești o alertă de genul ăsta, nu să stai la discuții pe Facebook.

Da, a fost o alertă falsă a aplicației Biziday. Din primele informații reiese că au fost hackuiți. Nasol, nu zic altceva. Și reacțiile sunt probabil firești. Din cauza panicii oamenii tind să dea apoi foc vinovaților, chiar dacă printre ei se află și propriile lor mame. :))) Dar!

 • E prima oară când avem parte de o aplicație de mobil gratuită care trimite alerte de cutremur
 • E PRIMA OARĂ!
 • În aplicație, dacă stai să citești, vei afla că aceste alerte nu au fost niciodată testate, căci nu am avut parte de un cutremur mare încât să vedem cum vor fi trimise aceste alerte. Este încă în faza de experiment.
 • Foarte nasol ce s-a întâmplat, dar să sperăm că din greșeli învățăm. Unii!
 • Această alertă falsă ar fi trebuit s-o iei ca pe o simulare și să te bucuri că a fost o alertă falsă.
 • Statistica arată o distanță medie de 30 de ani între cutremurele devastatoare. Au trecut 40 de ani de la cutremurul din 77.
 • Cred că suntem toți conștienți în ce stadiu se află Bucureștiul în momentul ăsta.
 • Îți permiți cu adevărat să iei la mișto toată situația asta?

Sfatul meu e să vă păstrați această aplicație instalată și luați în serios orice alertă primiți. Sincer, n-am pierdut nimic că am ieșit din casă, în afară de un exercițiu de simulare (deși nu ăsta a fost scopul lui). Da, înțeleg că a creat panică maximă în rândul multora, dar hai să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă era pe bune. Păi ce să se întâmple, dacă ai luat alerta în serios și ai ieșit din casă înseamnă că ai putea avea ceva șanse în plus când se va întâmpla pe bune. Dacă ai ignorat alerta înseamnă că o să ai mai puține șanse când se va întâmpla pe bune. E simplu. Orice altă părere de ”expert” nu va mai conta atunci când…

2 Comments Experții Planetei

 1. Nicu 04/03/2017 at 12:18 pm

  De uned isi culege datele acesta aplicatie? Ca eu tot nu am inteles! Ca cei ed SMURD si Pompieri zic ca inca nu exista o aplicatie care sa alerteze in timp real, ca ar fi luat-o ei primii.

  Reply
  1. Alex Damian 06/03/2017 at 7:37 pm

   Nu mai contează, relax! Opțiunea a fost dezactivată. Și scria foarte clar în setările aplicației de unde și cum își lua informațiile.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.