Beauty and the Beast #devăzut

Hai să vă zic ce părere am despre Beauty and the Beast pe care l-am văzut aseară. Ah, și mai am un mic concurs în care poți câștiga o jucărie cu unul dintre personajele din film.

Băi, pot spune că e primul film care arată fix ca desenul clasic Disney. Imaginea e demențială, pe bune! Adică atenția la detalii este incredibilă. Felul în care fiecare personaj este așezat/poziționat în fiecare cadru arată exact ca în desenele animate. Sincer, n-am mai văzut asta până acum la un remake film după un desen animat. Și e totul plin de culoare și ți-e mai mare dragul să te uiți la el. L-am văzut la IMAX, normal, căci în altă parte nu înțeleg de ce-ai vrea să vezi filmul ăsta. Ba chiar am auzit că sunt oameni care n-au fost nici până acum într-o sală de IMAX. CE E ÎN NEREGULĂ CU VOI, OAMENI BUNI??? :))) Plus că la IMAX filmul e subtritat, nu dublat!

Așa, efectele speciale. Deja sunt atât de bune încât ți se par cu-adevărat naturale și nu-ți mai dai seama că de cele mai multe ori nimic din ceea ce vezi nu este real. 🙂

Acum actorii. Măh, mie nu mi-a plăcut niciodată de Emma Watson. Adică de la Harry Potter îmi venea să-i dau numai pumni în gură, jur, nu știu, e ceva ce mă scoate din sărite la ea. Și când am văzut trailer-ul, am zis ”bleah”, dar văzând filmul am înțeles că fata asta chiar poate fi frumoasă și chiar cred că e cea mai bună alegere pentru acest rol. Apoi Bestia când se ”repară” e o dezamăgire de băiat, cam ca în filmul clasic. Gaston (interpretat de Luke Evans) mi s-a părut mai mișto. Apoi m-am bucurat să-l revăd pe ”Gandalf” la final. Distribuția e foarte mișto și e mișto și surpriza de la final când vezi de fapt ale cui erau vocile tuturor. Iar cea mai frumoasă femeie din filmul ăla e personajul Plumette, interpretată de Gugu Mbatha-Raw. Vai, deci e atât de bună femeia aia și apare doar de vreo două ori la final. Dați un Google că n-o să regretați! :)))

Nu știu ce să zic de poveste. Adică se bazează pe povestea clasică, dar parcă filmul e prea rupt și se pune accentul mult prea mult pe bucăți separate. Și chiar dacă susțin mișcările astea de politically correctness, filmul mustește de feminism, gay awarness și all that shit. E ok, cei din familia tradițională pot să stea liniștiți. Copiii nu vor înțelege niciodată subtilitățile din film care sunt adresate doar adulților, dar mie mi-a distras un pic atenția de la povestea clasică. Sau de fapt m-a făcut să realizez că, la fel ca și povestea clasică, e vorba despre o țărancă mai citită care se îndrăgostește de o bestie/un burtos cu ceafa lată, în special după ce-i face cadoo o bibliotecă/range rover/iphone 7/după posibilități și perioadă, iar toată lumea ar trebui să fie mândră că asta a fost alegerea ei și nu a altcuiva. :)))) Și ce pana mea a fost cu fusta aia băgată în curea??? Pe bune, s-a vrut o chestie hipsterească, era ea mai rebelă sau așa încăleca mai ușor pe cal? N-am înțeles, dar să-mi spuneți și mie vă rog, după ce vedeți filmul.

Ce nu mi-a plăcut? Fatpul că e un freaking musical!!! And I Hate Musicals! :)))) Serios, nu a existat un film Disney în care să mă fi deranjat muzica, nici chiar muzica din clasicul Beauty and the Beast. Dar ăsta e un musical 100% și asta pe mine m-a ”stresat” groaznic. :)))

Concluzie: Mda, știu că nu am lăudat filmul, dar vă asigur că merită. E foarte mișto, mai ales pentru cei care încă mai sunt sensibili, nu ca mine care sunt lipsit total de empatie. E un film plin de imagini frumoase, o să-ți aduci aminte de copilărie, tre să faci abstracție de subtilități și să te bucuri de o poveste clasică Disney. Sunt sigur că o să vă placă.

Ah, și acum de concurs:

Dacă vrei să câștigi una dintre figurinele precum cea din imaginea de mai sus, trebuie doar să-mi lași un comentariu și să-mi spui de ce-ai vrea să mergi la acest film, iar eu voi trage la sorți. Atât de simplu! 🙂

Până ajungi la film însă, hai să ne mai uităm odată la trailer:

8 Comments Beauty and the Beast #devăzut

 1. Gabriel Teris 16/03/2017 at 1:45 pm

  Dude, cum sa nu-ti placa de Emma? Ea si cu cealalta Emma (Stone) sunt cele mai bune prietene (a se citi friendzone) pe care mi le-as dori! 😀
  Acum serios vorbind, am auzit si zvonuri ca efectele ar fi ciudate rau, ca prea mult CGI ar putea strica fetele personajelor(?), si trebuie sa vad asta… Ma astept sa-mi placa, dar vom vedea.

  Reply
  1. Alex Damian 19/03/2017 at 12:41 pm

   Am analizat mai mult și mi-am dat seama ce mă deranja. Nu-mi plăceau sprâncenele ei! Acum arată mai bine! :)))

   Reply
 2. Robert Ban 16/03/2017 at 1:48 pm

  Imi doresc sa merg la film pentru ca m-a convins articolul tau! 😉

  Reply
 3. Miruna 16/03/2017 at 1:57 pm

  Pe Gugu o stiu dintr-un episod din Agatha Christie (Ordeal by Innocence) si din Belle (cu Matthew Goode) si mereu mi s-a parut o combinatie exotica superba. Ah si chiar imi place Dan Stevens (Beast adica, l-ai mai vazut in The Guest, ca Downtown Abbey sau Legion nu par genul tau 🙂 ), and I hear he can sing. Emma Watson imi place, dar nu mi s-a parut Belle-enough pana acum in trailers. Gandalf and Obi-Wan yey! Sa vedem, abia astept sa il vad!!!

  Reply
  1. Alex Damian 19/03/2017 at 12:40 pm

   Bună, Miruna! Conform random.org tu ești fericita câștigătoare a figurinei Beauty and the Beast. O să te rog să-mi trimiți un mail la eu@alexdamian.ro cu numele tău și numărul de telefon, pentru a-ți putea spune cum poți intra în posesia premiului.
   Mulțumesc și felicitări! 🙂

   Reply
 4. Nicoleta 16/03/2017 at 2:42 pm

  Bai, nu ca as vrea, ma duc sigur! Na!

  Reply
 5. Simona Maria 16/03/2017 at 3:13 pm

  E imposibil să nu fii fermecat de tot ce înseamnă lumea lui Walt Disney, indiferent dacă ai 4 sau 40 ani. Pentru mine, “Frumoasa și bestia” e printre cele mai așteptate filme din acest an!

  Reply
 6. Mihaela 16/03/2017 at 7:07 pm

  Buna! Aseară am văzut desenele și vreau să văd dacă seamănă! Prea il laudă toți 🙂

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.