Un serial despre fotografie #devăzut

Am dat peste un serial care mi-a redeschis apetitul pentru fotografie. L-am savurat pe tot într-o seară!

Bine, are vreo 6 episoade, e pe Netflix și se numește Tales by Light.

6 episoade care tratează genuri diferite de fotografie, cu fotografi diferiți. Un documentar filmat atât de bine și atât de frumos încât vei vrea să-l vezi de mai multe ori. Imaginile sunt absolut splendide, chit că vorbim despre adâncurile oceanului, triburile din Papua Noua Guinee sau Festivalul Holi din India. Mi se pare că a fost și pe National Geographic, dar văzusem doar un singur episod. De două ori! :))

Protagoniștii sunt fotografi profesioniști care s-au axat pe un anumit gen de fotografie și îți povestesc de ce s-au apucat de fotografie, ce îi îndeamnă să facă treaba asta și pe alocuri îți dau și câteva detalii tehnice generale, pe lângă discursurile motivaționale. De fapt, aș visa să ajung la nivelul la care să fac niște vloguri asemănătoare cu fotografii de la noi și nu numai. Momentan am început niște interviuri live pe Facebook și aștept să văd dacă au vreun efect. Primele două interviuri le puteți vedea aici și aici.

Revenind la serial, vi-l recomand cu căldură. Mi-a mai plăcut o chestie foarte mult. Serialul e produs de Canon Australia. Dar nu-ți dai seama de chestia asta decât prin faptul că fiecare fotograf trage cu Canon. Subtil, în cadre, apar camerele și obiectivele Canon pe care le folosesc fotografii protagoniști. În rest, nimic ostentativ. Ce-mi plac companiile care nu sunt obsedate să scoată brandul în față și să ți-l pună pe masă vreo 5 secunde îngropat în toate logo-urile posibile, în schimb știu să facă asta într-un mod cât se poate de frumos. Aviz amatorilor! :)))

Ah, și cică pe 21 aprilie o să intre și sezonul 2. Până una alta, poate vă conving cu trailerul!

Tre să ies la pozat mâine! :))

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.