Poza asta are peste 4000 de like-uri! Dar nu asta contează!

10423669_904806899537940_3675863843493202658_n

Probabil cea mai nasoală chestie la rețelele sociale nu este dependența, ci o competiție inutilă care poate genera foarte rapid dezamăgiri. Pentru că nu toți o să ajungem să fim cei mai buni și probabil nici n-ar trebui.

Pfoai, de câte ori nu m-am frustrat și nu am trăit dezamăgiri văzând că ceea ce fac nu are succes. Am cerșit atenție și apreciere în mod indirect și din disperare câteodată, în mod direct. Asta pentru că rețelele sociale vin și cu părți negative. Toată lumea încearcă să dea tot ce e mai bun din el, să ajungă cel mai bun, să arate că are o viață demnă de invidiat, iar chestia asta cred că mai mult ne face rău. Nu mai zic că succesul altora ne irită foarte tare și încercăm să-l ignorăm pe cât de mult putem. Când nu mai putem, atunci ridicăm și noi situația în slăvi, pentru că deja devine trendy.

Deși eu n-am simțit-o, foarte mulți oameni mi-au spus că am o viață foarte mișto, că mă plimb peste tot, că o ard numai cu lume mișto, iar eu în loc să mă bucur de asta, mă uitam la alții pe care îi consideram că fac mult mai multe lucruri ca mine și au mai mult succes. Da, am o viață mișto și am avut parte de niște chestii foarte mișto, dar stați liniștiți. E și mult ”marketing” la mijloc. Pentru că în final, oricine poate crea iluzia unei activități constante și de invidiat în mediul virtual.

Niciodată nu m-am așteptat să am asemenea ”succes” cu albumul foto de anul trecut, de pe 1 ianuarie. A fost unul din acele momente în care nu m-a interesat să alerg după atenție, după like-uri, după nimic. Îmi doream de mult să fac asta și am făcut-o într-un final. M-a ajutat enorm vremea și a ieșit o chestie mișto. Au fost mii de like-uri și mii de share-uri. Zâmbeam ca un Grinch și-mi frecam palmele de ”fericire”.

Nu m-așteptam în nici un caz ca și anul ăsta s-o ia iar ”razna”. Alte mii de like-uri și share-uri. Chiar glumeam cu un prieten azi și ziceam ”ce-al dreaq ăla de la București Optimist, un share n-ar da și el!” :))) Dar am zis-o la mișto pentru că abia cu albumul ăsta am realizat ce e cu adevărat mai important decât un număr de like-uri.

E mesajul pe care-l primești, de genul, ”Salut! Nu ne cunoaștem, dar n-ai idee ce dor de casă mi-ai făcut! Nu-mi vine să cred cât de frumos arată Bucureștiul și îți mulțumim că ne-ai oferit șansa să fim turiști în propriul nostru oraș!” Cam așa sună majoritatea mesajelor și comentariilor primite de la oameni din toată lumea. Ăla e momentul în care te oprești și-ți dai seama că o cifră imensă care reprezintă apreciere pălește în fața unui singur mesaj de genul ăsta.

N-am o rețetă a succesului, adică nu știu cum să faci ca de fiecare dată să ai succes. Dar cu siguranță ai mult mai multe șanse dacă o faci pentru tine, din pasiune și nu pentru aprecierea altora. Dacă m-aș duce mâine să refac pozele astea în dorința de a lua alte like-uri, sunt 100% sigur că n-ar mai avea același efect. Dar cel mai important e că ar trebui să renunțăm să ne uităm la cifre, pentru că pe bune, chiar sunt doar niște cifre. Dacă ai primit cel puțin o singură apreciere, e de ajuns! Înseamnă că ai ”atins” pe cineva. Restul or să vină de la sine. Și odată cu nenumăratele mesaje și aprecieri, am învățat că e bine să faci și tu același lucru. Așa că le mulțumesc tuturor și dau și eu share la rândul meu la un album foto de iarnă, mai recent. Enjoy! 🙂

2 Comments Poza asta are peste 4000 de like-uri! Dar nu asta contează!

 1. dan galia 06/01/2016 at 11:22 pm

  fain albumul cu totul … am inteles perfect mesajul, am trecut prin asta 🙂 ,m-am retras aproape din toate grupurile de fotografie si imi vad de plimbarile mele…si da, asa au impresia multi , ” ce viata mishto, sa te plimbi asa ” , desi nimeni nu stie ca se plateste un pret si pentru asta …dar sa nu deviem… da, ai dreptate, important e ce primesti in dar din feedbackurile independente de like 🙂

  Reply
  1. Alex Damian 09/01/2016 at 10:00 pm

   Mulțumesc fain! Plimbări cât mai plăcute și liniștite! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.