Salut Voios de Pionier!

Corul de Copii Radio, împreună cu membri ai Orchestrei Naţionale Radio şi Grupul Coral SOUND al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti vă prezintă un concert-spectacol multimedia realizat la împlinirea a 20 de ani de la evenimentele din 1989.

Spectacolul, prezentat de actorii Delia Nartea şi Andrei Duban (foşti pionieri) este conceput ca un contrapunct între universul ludic şi candid al copilăriei şi cel al tezelor ideologice ale perioadei comuniste. În montajul realizat prin mijloace multimedia: cântece pionereşti şi uteciste interpretate live, jocuri şi versuri ale copiilor inspirate din trăirile vârstei surprinse în înregistrări radiofonice şi imagini din emisiuni de televiziune din epocă sau înregistrări de la spectacolele omagiale, se conturează un mozaic menit să readucă în memoria colectivă o pagină de istorie care s-a încheiat în luna decembrie 1989. Repertoriul ales înmănunchiază unele din cele mai expresive cântece de epocă:
E roşie cravata mea ca focul, Salutul cravatelor roşii, Sînt pionier, Tot înainte, Te iubim, tinereţe!, O mie de flori, Mulţumim din inimă partidului, Te cînt, partid!, Şoimii Patriei, Uteciştii, Trăim decenii de împliniri măreţe.
Nu rataţi să fiţi spectatorii acestui eveniment unic, adevărată aventură muzical-ideologică a celor mai tumultoşi ani ai celei de-a doua jumătăţi a secolului XX românesc.
Spectacolul va avea loc în Studioul de concerte Mihail Jora, în data de 20 decembrie 2009, ora 19.00. Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio, str. G-ral Berthelot nr. 62-64.
Parteneri media: TVR Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Adevărul de Seară, Jurnalul Naţional, 24-FUN.
Link-uri:

1 Comment Salut Voios de Pionier!

  1. Tavi 08/12/2009 at 10:02 am

    Dude, bine ca mai scrii p-aci, si bine ca te citesc.
    Btw – ce cracane la (pe atunci tinerele) uteciste!

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.