Petrecere aniversara 65 de ani de Corul de Copii Radio

Corul de Copii Radio se aniverseaza ca pensionarii la Sala Radio, duminica la ora 18.00. Si-a chemat si prietenii din aceeasi “generatie” si-anume corurile Sound, Madrigal, Preludiu si Academic Radio. Va fi o petrecere ca intre batranei doar ca in spatele acestor babalaci se afla numai gerontofili. Adica oameni foarte tineri.
Corul de Copii Radio, dupa cum ii spune si numele e plin de copii. Ma rog, si de niste fete care ies incet incet la pensie in coruri de adulti, ca bate deja la ochi.
Corul Sound si el plin de tineret. Media de varsta? 40 de ani :)))) Dar sunt tineri toti, v-asigur.
Acelasi Voicu Popescu se automutileaza cu cele mai sus prezentate coruri prin prestatia sa ca dirijor. Mare curaj tre sa ai…
Corul Madrigal va fi prezent prin al sau dirijor fondator, mai marele Marin Constantin. Aici vorbim deja de un nume foarte cunoscut la noi. Ar fi timpul sa veniti si sa va convingeti singuri daca prestatia lor se ridica la nivelul renumelui.
Corul Preludiu dirijat de Voicu Enachescu sa zicem ca e un fel de Madrigal dar de care nu prea a auzit nimeni (ma refer la cei care chiar n-au nici o treaba cu muzica corala, sau clasica in general). Dar este adevarat ca sunt doua formatii total diferite si fiecare prezinta o interpretare corala personala.
In final Corul Academic Radio vine si sparge tot. Dirijat de Dan Mihai Goia (al carui nume este folosit in continuare ca parola de intrare la Ateneu atunci cand n-ai bani de bilet) formatia corala este intr-adevar una dintre cele mai bune de la noi, poate daca nu chiar cea mai buna. Dar asta ramane la latitudinea publicului.
Mai ramanea sa vina si Filarmonica si deja nu cred ca mai aveam loc in sala. Dar n-o sa vina si poate ca e mai bine asa. Dar sunt sigur ca o sa iasa ceva foarte interesant si va asigur ca n-o sa va plictisiti. V-am mai zis eu mai demult de fetele din Corul de Copii Radio…
Spor la culturalizare!
Apropo, eventul il gasiti pe Facebook aici. Spread the love of music!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.