Lumini in Bucuresti

Well, a mai trecut un an şi unii dintre noi tot s-au ţinut de tradiţia intoxicaţiei cu mâncare de sărbători şi îmbulzeala la serviciul de urgenţă. E bine că ne menţinem anumite obiceiuri, nu de alta dar trebuie să ne facem şi noi cunoscuţi într-un fel.

Oricum, ţin să mulţumesc din suflet tuturor bucureştenilor care s-au decis să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în traficul de pe DN1. Mă uitam în treacăt şi impasibil pe Realitatea la coada de pe DN1 şi la bmw-iştii care băgau de zor pe contrasens. Am stins televizorul şi m-am dus să conduc şi eu într-un oraş pe care mulţi dintre voi nu o să-l cunoaşteţi niciodată şi tot Bucureşti i se spune. Doar atât vă spun: traseu Berceni – Pipera în 15 minute de circulat în condiţii legale (mă rog, pe Petricani băgat ceva viteză, nu de alta dar chiar nu era NIMENI). S-a circulat ca în poveşti în Bucureşti în perioada 25 dec-02 ian. De fapt s-a circulat ca într-o ţară civilizată. Şi traseul ar fi putut fi parcurs într-un timp şi mai scurt dacă nu erau semafoarele “sincronizate” care te opresc la fiecare intersecţie chiar daca tu parcurgi o artera principală şi mergi constant cu 50 km/oră.

Astăzi însă, în ziua de 5 ianuarie, Anul Domnului 2009, la ora 8 dimineaţa, cozi interminabile la toate staţiile de metrou. Toată lumea a rămas fără cartele sau abonamente în această perioadă. Ştiu ce s-a întâmplat la metrou pentru că am ales să vin cu metroul la servici. Am preferat să rămân cu ideea că am reuşit să conduc în Bucureşti fără să mai înjur pe cineva, iar dacă astăzi aş fi ales maşina, traseul meu dintr-un sfert de oră s-ar fi transformat mai mult ca sigur într-o oră şi un sfert, pe puţin.

Tuturor celor care mă întreabă ce-am făcut de revelion (pe lângă nuntă, singurul eveniment important din viaţa unui român) le povestesc ca un copil de momentele superbe pline de linişte şi pace pe timp de Crăciun, în Bucureşti. Eh, plăceri de şoferi…

Fotografii mai răruţ. Mai mult partea vocală mi-a fost exploatată, chiar până la epuizare. Corul Sound a fost şi el prezent pe la diverse evenimente în perioada Crăciunului şi chiar a susţinut şi un mini-concert de colinde în Parcul Tineretului pe 28 decembrie invitat de Arcub.

Am încercat un mic experiment foto dar care mai necesită multă muncă. Am vrut să-mi montez aparatul pe trepied în maşină şi să scot aparatul prin trapă şi să încerc o expunere lungă. Din lipsă de timp şi tehnic experimentul n-a fost unul întru totul reuşit dar mai merge încercat.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.