Multiple One of a Kind

Nu-i asa ca te-apuca dracii cand descoperi ca fotografia pe care tocmai ai facut-o si ai considerat ca e unica si ca nimeni nu s-a mai gandit la ea, e de fapt in mintea a altor nenumarati oameni?
Te afli in postura de turist si mai si fotografiezi. Si te gandesti ca ai vrea totusi ca imaginile tale sa fie un pic diferite fata de orice rezultat Google Images. Si te trezesti intr-o situatie care dureaza maxim o secunda. Intr-o fractiune de secunda ai constientizat-o si in imediat urmatoarea ai si fotografiat-o.
O imagine in oglinda. Doi turisti fotografiindu-se intre ei la cel mai inalt punct din London Eye. Situatie e funny intr-adevar si te atrage s-o imortalizezi. La inceput ei sunt sub tine iar apoi vor fi deasupra ta. Dar exista acel moment, vreme de o secunda, cand te afli la acelasi nivel cu cealalta cabina. Cand lucrurile revin la normal si la egalitate.
Si ajungi acasa si te bucuri de imaginea ta (chiar daca stii ca si celalalt la mii de km departare se uita la “aceeasi” fotografie), dar descoperi ulterior ca multi multi altii au facut asta inaintea ta. Se pare deci ca nu esti chiar asa de inedit precum pareai.
Un fotograf NG spunea ca intotdeauna sa incerci sa surprinzi altceva decat vezi in ilustrate, vederi postale, imagini pe internet. Iar pentru asta ai nevoie de documentare serioasa in prealabil si timp la dispozitie. Sunt mult mai multe lucruri in spatele unui instantaneu. Poate chiar luni de documentare, pregatire si rabdare.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.