Street Delivery 2010

Iata ca deja a trecut un an si incepe iar Street Delivery!
Chiar daca proiectul a inceput inca din 2006 eu abia anul trecut am aflat de el. Si asta pentru ca Oana si-a expus ga… stai ca ma injura daca le zic “gablonturi”; si-a expus colectia de hand-made-uri. Desi eu nu inteleg aceste detalii vestimentare asa cum nici Raluca Turcan nu face diferenta intre HuneDoara si High Definition, pot spune ca ale Oanei sunt clar cele mai misto si le puteti vedea aici.
Dar revenind la Street Delivery, am fost foarte impresionat de ce s-a intamplat anul trecut la Street Delivery. Atmosfera e foarte misto si asta pentru ca totul se rezuma doar la oameni. Doar oameni pe o strada din centrul orasului. Fara masini! Caci asta incearca si Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania, sa ofere oamenilor un centru pietonal adecavat. O ruta care sa lege Gradina Icoanei de Cismigiu. Un proiect curajos iar pentru asta in fiecare an se tine Street Delivery. Locul masinilor este luat de oameni. Oameni care vin cu ce le trece prin cap. Cu obisnuitele hand-made-uri, haine vintage sau cu teatru stradal. Ba unii chiar vin si mixeaza la platane, scamatori si acrobati isi atrag publicul pentru spectacole, iar trecatorii se pot racori chiar la Limonada lui Iulian, o campanie ce urmareste strangerea de fonduri pentru copiii de la Marie Curie. Anul asta o sa dam la Street Delivery si de Paper Girl. Am mai scris eu de aceasta initiativa a Biancai aici.
Bine, pana acum am zis doar de cei care chiar vin cu ceva. Dar anul asta m-am decis si eu sa ma duc. In primul rand pentru ca atmosfera e foarte misto. Vezi si te intalnesti numai cu oameni misto si chiar te bucuri in sfarsit de un loc fara masini si fara zgomot in centrul orasului. Dar am zis sa nu ma duc cu mana goala. Asa ca mi-am printat niste fotografii si le atarn spre vanzare. Asta ca sa nu stau degeaba. Asa ca va astept pe toti sa treceti pe-acolo si sa stam la o vorba si sa spargeti bani. Pardon, asta nu trebuia sa spun. Sa veniti sa ne simtem bine!
Mai jos cateva din imaginile pe care o sa le expun pe strada in weekend. De fapt incepand de vineri dupa-masa si pana duminica seara o s-o ardem pietonal!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.