Totul e pe Grand

„4 dimineaţa, Bucureşti, Gara de Nord“. Cam aşa începe una dintre piesele Subcarpaţi de pe ultimul lor album. Eu încep cu 6 dimineaţa, Bucureşti, Berceni Sud. N-am somn, nu pot să dorm. Nu ştiu ce draci am pe mine? Aşa că încep să scriu de ce s-a întâmplat aseară.

Marea expoziţie a komandamentului a avut în sfârşit loc. Şi nu oriunde ci la Grand Hotel Continental în Bucureşti. Ăla vis-a-vis de Novotel. Clădirea aia care acum câţiva ani era într-o paragină ruşinoasă pentru centrul Capitalei iar acum arată minunat. Exemplar. La o pauză de ţigară aflu că mobila din lobby a fost achiziţionată de la un târg de mobilă din Italia, ce să mai, abia mă mai suport. Afară traficul de pe Victoriei se desfăşoară cum ştiţi. Eu sorb dintr-un roze cu o aromă delicioasă, domeniile Vânju Mare. Mare ameţeală ce mă ia, zic. Dar nu. Nici ameţeală şi nici dureri de cap ci doar un gust foarte bun.

De fapt aveam emoţii. Îmi clănţăneau dinţii în timp ce mă îndreptam spre hotel. Nu ştiam la care dintre fotografiile propuse de mine s-au hotărât Radu şi Cristi să le printeze pentru expoziţie. Care expoziţie? Cum care? Ce naiba mă, tre’ să mă explic tot timpul. Expoziţia foto a Taberei de Fotografie pentru Bloggeri, ediţia a 3-a. Organizată de Foto Union Studio. Asta a sunat ca o reclamă proastă de tv anii ’90.

Stai că între timp am aţipit ca un bătrânel. Unde rămăsesem. Ah, da. Etajul 4 foaier din Continental e un loc foarte bun pentru expo. A venit destulă lume. Şi lume bună. Printre care şi ambasadorul Austriei la Bucureşti împreună cu soţia. S-a lăsat cu sânge albastru vă zic!

Eu când am intrat am încercat să evit pe cât posibil socializările, nu de alta dar vroiam să văd fotografiile. Îmi ziceam în minte „vaca, vaca, vaca…“ Pasiunea mea către animale şi femei s-a concretizat printr-o creatură protejată de anumite culturi şi considerată sfântă sau zeitate. Banala şi sictirita de viaţă Vacă. Şi era acolo expusă, printre celelalte fotografii, vaca mea irlandeză găsită în alpii austrieci. Apoi acel peisaj apocaliptic fotografiat doar pentru că Radu a avut inspiraţia să oprim maşina într-o curbă în pantă acompaniaţi de claxoanele austriecilor. A meritat.

Acum că chiar nu m-am mai suportat şi am socializat cu fanii mai toată seara :)))))
Eu vă sugerez să mergeţi şi să vedeţi expoziţia, nu de alta dar aveţi ocazia să vedeţi o parte din Austria prin ochii a 16 oameni. Fiecare cu stilul lui şi cu viziunea lui. Ceea ce vezi mai rar la o expoziţie foto.
Aş fi vrut să vă dau linkul să vedeţi toate fotografiile expuse dar mai bine nu. Mai bine duceţi-vă să vedeţi expoziţia până la sfârşitul săptămânii.

Şi poate vroiaţi să intraţi într-un hotel de 5 stele şi nu ştiaţi cum.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a treia, a fost un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Hotel Kehlbachwirt,Domeniile Vînju MareHotel Continental Forum OradeaOpel, Neola șiAnagrama.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.