Cheile Râșnoavei

 Tu nu te-ai plictisit de Valea Prahovei? Eu da! Grav! Întotdeauna când vrei să mergi rapid la munte pentru un weekend evident că te repezi pe Valea Prahovei. E doar la vreo 100 de km distanță așa că te repezi pe cel mai circulat traseu de weekend către munte. Sinaia, Predeal, Bușteni, Brașov, le-ai văzut pe toate, parcă ar merge și altceva. Și adevărul este că poți găsi destule alternative dacă te abați un pic de la drum.
De exemplu, acum vreo 2 săptămâni am ajuns până la Cheile Râșnoavei. Nu e departe, tot înspre Valea Prahovei ca distanță dar este mult mai retras, deloc aglomerat și chiar simți că ești la munte. O să vă arăt cum să ajungeți acolo mai jos. Mda, sunt sigur că mulți dintre voi știați de mici de locul ăsta. Ei bine, eu nu! Și cred că mai sunt și alții care nu știu.
Deci, înainte de a intra în Predeal faceți stânga după ce-ați trecut podul, înspre Râșnov. Mergeți vreo 15 km, treceți lejer chiar și de Pârâul Rece și apoi o să ajungeți în dreptul a două pensiuni în stânga și-n dreapta drumului, ca în imaginile Google Maps de mai jos:
 După ce-ați trecut de cele două pensiuni și panoul publicitar cu Poiana Râșnoavei, faceți dreapta imediat pe drumul pietruit.
 De sus se vede cam așa, drumul alb este cel pietruit și pe el trebuie mers. O să vă fie ușor să vă ghidați chiar dacă drumul se ramifică de câteva ori.
 Și ca să fiți sigur că ați făcut dreapta unde trebuie, o să vedeți jegul ăsta de reclamă de mai jos. Ceva cu totul special și atractiv pentru turismul din România. Ideea de bungee jumping nu sună rău, dar ideea de bungee jumping in a hoe sună și mai bine. N-am găsit ”domnișoara” de la ”bază” dar am găsit un loc foarte mișto de plimbat, făcut poze și relaxat.
 Deși nu pare că ai avea prea multe opțiuni, poți să faci destule lucruri pe-acolo. În primul rând o să treci pe lângă o herghelie de cai de unde poți închiria un cal cu vreo 60 de lei pe oră, să te plimbi ca vaca pe pajiște. Apoi poți să faci și alpinism, am văzut vreo 3 grupuri într-un interval de 2 ore care au venit să facă alpinism acolo. De plimbat nu mai spun, poți să faci asta cu mașina dar de preferat ar fi să faci asta pe jos. Nu de alta, dar drumul nu duce nicăieri, așa că mai bine îl plimbi cu picioarele.
 E ok de mers chiar și o singură zi, câteva ore. Mâine poți să te urci în mașină (a ta sau a unui prieten) și să mergi până acolo. Eu m-am tolănit un pic pe iarbă în timp ce Vaca Verde a studiat cu mult interes alpiniștii. Și ea s-a simțit foarte bine acolo și mai vrea să meargă.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.