Peter Gabriel in concert la Bucuresti 2014

 Pe cât de extaziat eram când am aflat că vine Peter Gabriel la București, pe atât de tare m-am dezumflat când am auzit întrebări în jurul meu de genul: ”Cine???” Jizăs, chiar așa bătrân să mă simt deja? :))

 Da nu-i nimic. Mi-am luat eu bilețel și m-am dus floricică la concert pentru că n-aveam de gând să-l pierd. Adevărul e că în drum spre Romexpo am cam văzut lume trecută de 30, 40 sau chiar 50 de ani. Și s-a stat și pe scaune. Mai lipseau perfuziile cu insulină cred. Dar concertul ăsta mi-a amintit de ce înseamnă să știi să faci muzică.
 Am avut norocul să am o soră (încă o mai am) care să mă pună să ascult cea mai mișto muzică. Am început cu MC Hammer, Snap, Salt-n-Pepa, apoi Bross, Depeche și Erasure după care au urmat Sting, Claptop, iar Gabriel se număra și el prin listă. Am fost dintre cei care au prins MTV-ul original. Și se pare că imaginea MTV-ului s-a pupat al naibii de bine cu stilul lui Gabriel, căci Sledgehammer a fost cel mai difuzat clip din istoria MTV-ului.
 Pentru vremea aia Peter Gabriel avea niște clipuri destul de ieșite din comun și mă atrăgeau ca un magnet din cauza imaginilor rapide, ale culorilor și efectelor speciale. Și țin minte și acum că stăteam cu casetofonul să înregistrez pe casetă muzică de pe MTV :))
 Aseară am ascultat un concert foarte bun din punct de vedere al sunetului. Totul a fost acolo unde trebuie. Puteai foarte bine să asculți fiecare instrument în parte, ceea ce rar se întâmplă la un concert și muzica în sine e ceea ce-mi place mie să numesc ”curată”. Adică masteringul e foarte bine pus la punct. În rest, gagiul are o voce incredibilă și cu cât înaintează în vârstă, cu atât cântă mai bine. Are vreo 64 de ani și n-are nici o treabă.
 Asta mi-a adus aminte de vremea când mă holbam la sculele audio de la Technics la parter la Unirii (mda, presimt că mai urmează un CE???) și la cât de importantă era fidelitatea audio într-o vreme. Acum mai toți ascultăm muzică de pe Youtube în căștile venite la pachet cu telefonul. Eu încă mă număr printre posesorii Winamp-ului instalat pe laptop și al liniei Technics care cuprinde ampliful, dublu cas-ul și CD-player. Nu le-aș da nici mort. Cu ele mă îngrop :))
 Pentru cei care nu știu sau nu-și amintesc cine e Peter Gabriel vă invit să vă uitați la cel mai vizionat clip din istoria MTV-ului.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.