Ascultă cu Mine Mihaela

Acum vreo câteva săptămâni am fost la Brașov. Și am ajuns în sfârșit și pe Strada Sforii pentru prima oară. Acolo m-am întâlnit cu Mihaela. Care asculta Zdob și Zdub. Și se ducea să se întâlnească cu un fost deținut. Și uite-așa mi s-au înmuiat picioarele și m-a luat cu leșin.

Mihaela e de fapt din Chișinău, dar face facultatea în Brașov. Mi-a arătat unde e faimoasa Strada Sforii (am trecut de atât de multe ori pe lângă ea fără să-mi dau seama) și mi-a spus că tocmai se ducea să se întâlnească cu un fost deținut din penitenciar ca să o ajute cu lucrarea de licență. Wait! What?
Da, sună mai ciudat dar Mihaela și-a dorit din primul an de facultate să facă voluntariat în cadrul penitenciarelor, ca asistent social. A vrut să vadă exact ce se întâmplă în spatele gratiilor, să-și depășească niște limite și să facă un pariu cu ea. Și da, e singurul voluntar pe parte de asistență socială 🙂
Ce face mai exact? Activități de consiliere cu deținuții, evaluări inițiale și periodice, activități de grup, you know, your usual office day. N-a atacat-o nimeni (cam cum ar fi fost?) și întotdeauna are un coordonator cu ea. S-au purtat toți foarte ok cu ea (deci nu e ca în Oz) și în rest, a sunat-o odată mama ei s-o întrebe ce face și i-a spus că tocmai a ieșit de la închisoare. Asta se întâmpla când era într-un autobuz. S-a făcut liber în jurul ei. Hmmm, tre să folosesc și eu asta 🙂
În timpul ăsta mă gândeam că în căști îi sună ceva gangsta rap, un BUG Mafia, dar m-am înșelat. Trebuia să mă aștept la Zdob și Zdub. Că doar e din Chișinău. Și-mi pare bine pentru că am două formații preferate din România. Alea sunt Subcarpați și Zdob și Zdub. Așa că hai să vedem un pic cum Trece Vremea și să-i urăm succes în continuare Mihaelei. Și vedeți, să nu vă puneți cu ea că deja cunoaște mulți pușcăriași! Cred că o să devină cea mai bazată fată din țara asta! :))


Urmărește hashtag-ul #ascultacumine pe FB, Twitter, Instagram și Pinterest pentru a fi la curent cu acest proiect, ascultă playlist-ul pe Youtube sau Zonga, iar dacă vrei și tu să participi și să le arăți oamenilor ce muzică mișto asculți și ce bine îți stă cu căștile alea, trimite-mi un mail la eu@alexdamian.ro. Ah, și știți că primiți un voucher de la Zonga pentru 3 luni de muzică moca dacă participați în proiect, nu?  Well… da!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.