I’ve been tweeting from outer space / To share with my human race

Am dat peste Oleg Artemyev atunci când Instagram l-a făcut suggested user cu acest cont. Apoi l-am urmărit și pe Twitter și știu că atunci când am văzut ce poze pune, mi-am dat seama cam cine e și cu ce se ocupă el în viață. Apoi am stat și m-am gândit cât de mult a evoluat tehnologia. Gen, tu stai în pat și te uiți pe telefon, iar cineva de pe ISS (stația spațială internațională) trimite un tweet cu o vedere din spațiu.

Astronauții de pe Stația Spațială trimit tweet-uri încă din 2009, deși procedura atunci era un pic mai dificilă. Adică trimiteau un mail cu tweet-ul și poza, iar cei de la Control postau pe Twitter mai departe. Din 2010, însă, astronauții au la dispoziție o conexiune la internet pe Stație și se cheamă Crew Support LAN. Prin ea, ei se pot conecta de pe un laptop direct la un calculator de pe pământ și pot posta direct pe rețelele de socializare. Mie chestia asta mi se pare fascinant de SF, să poți comunica pe Twitter cu oamenii din spațiu. Poate încă mai sunt sub influența Interstellar, dar totuși…
Primul live tweet a fost trimis pe 22 ianuarie, 2010, de către TJ Creamer și suna ceva de genul ”Hello Twitterverse! We r now LIVE tweeting from the International Space Station – the 1st live tweet from Space! 🙂 More soon, send your ?s”
A venit apoi rândul lui Chris Hadfield să umple Twitter-ul de poze din spațiu. 

Când s-a întors din spațiu avea peste 800.000 de followeri pe Twitter, iar acum are peste 1.200.000. Asta pentru că în timpul liber, punea poze de pe Stația Spațială și interacționa cu fanii. Este probabil cel mai cunoscut astronaut de pe Twitter, dar nu e singurul. Aveți în acest articol mai multe sugestii.

Eu l-am tot urmărit și pe rusul Oleg, care a postat și un tutorial despre cum să-ți faci un selfie în spațiu. La faza asta, a cam dat cu internetul de pământ! :)))

Ăsta e unul din motivele pentru care stau din ce în ce mai des pe Twitter, față de Facebook. Așa cum l-am auzit pe Petreanu spunând, Twitter-ul este ca un fel de editură de presă personalizată. Adică, te abonezi fix la ce vrei tu (că-s ziare, televiziuni, instituții, persoane importante, prieteni, etc) și fix aia primești. Pe final, vă las cu o poză de ieri de pe Stația spațială și cam ce văd astronauții când se uită pe fereastră 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.