Iluzia de a fi în mai multe locuri în același timp

Processed with VSCO with e3 preset

”Măh, ești în Cluj?”, ”Auzi, ești cumva în Istanbul?”, ”Când naiba ai plecat în Grecia?”, ”Ești în Sibiu și nu-mi spui nimic?”, sunt întrebări pe care le primesc constant atunci când postez o poză pe Instagram. Și poate sunt un pic rău, dar mă amuză iluzia asta cum că aș fi tot timpul plecat, când de fapt eu…

De fapt eu cam stau pe-acasă în majoritatea timpului. 🙂

Măh, nu, am o viață faină, nu mă pot plânge. Mă plimb destul de des. Cel puțin în comparație cu norma legală de 21 de zile de concediu pe an, vă cam întrec pe unii dintre voi. Pe alții nu-i pot ajunge deocamdată. 🙂

Anul ăsta am fost pe la munte de câteva ori, în Alba Iulia, în Constanța, în Istanbul, pe lângă Timișoara la JEMF, la mare, iar la munte la BIZ Sms Camp și la Electric Castle.

Postcard from Cluj

A photo posted by Alex Damian (@psihotrop) on

Dar dacă stai să te uiți pe contul meu de Instagram, ai spune că sunt constant plecat și că în fiecare zi sunt în altă parte. M-am supărat la un moment dat pe niște amici că nu mă chemau niciodată când ieșeau în oraș. Adică, postam și eu ca #foreveralone o poză pe Insta din vârful patului de-acasă și apoi îi vedeam pe ei cum își dădeau check-in în club și mă enervam. Și mi-au zis că nu mă cheamă că văd că tot timpul sunt plecat. Ș-am rămas bou! Și abia atunci m-am gândit ce impact are felul în care postez eu fotografiile pe Instagram și Facebook.

Like old times. ? #latergram from #istanbul #igersistanbul #taksim #vintagetram #kids

A photo posted by Alex Damian (@psihotrop) on

Fac multe poze pe oriunde mă duc. Multe le șterg evident, dar sunt destule care rămân acolo în memoria telefonului. Doar că mi-am făcut o rutină de care încerc să mă țin. Să postez două poze pe Instagram. Una dimineața și alta seara. Și uite, acum când am fost la Electric îți dai seama că n-am făcut doar 8 poze pentru cele 4 zile pe care le-am petrecut acolo. Am rămas cu vreo 10 sau mai multe. Unde mai pui că popasul făcut în Sibiu mi-a mai adus în memoria telefonului încă vreo 10 poze faine. Și nu-mi place să spamez, mi se pare că dacă postez mai mult de două poze pe zi e deja prea mult. Cel puțin așa m-am obișnuit. Habar n-am, e posibil să încep să mai testez de-acum înainte.

Așa că adevărul iese la iveală. De fapt sunt plecat în perioade foarte scurte, dar fac îndeajuns de multe poze încât să-mi alimentez feed-ul de Instagram și Facebook cu două poze pe zi. Chiar și în București mi se întâmplă să ies într-o singură zi și să-mi fac toate pozele necesare pentru o săptămână în care poate nu am timp sau pur și simplu muncesc de-acasă și n-ajung în oraș.

De seară

A photo posted by Alex Damian (@psihotrop) on

De multe ori folosesc hashtag-ul #latergram care înseamnă că poza e destul de recentă dar nu e făcută fix în momentul respectiv. Mai există și hashtagul #throwbackthursday sau #throwback pentru momentele în care încarci poze vechi de luni sau chiar ani de zile, când vrei să-ți amintești de ceva anume.

Așadar, nu mă invidiați chiar atât de mult căci nu sunt plecat non stop. Știu că așa pare, și eu văd asta la alți instagrameri, dar ideea e să vă bucurați de aceste imagini, căci le fac cu drag și să nu vă gândiți că… De fapt, de fiecare dată când postez o poză pe Instagram și Facebook, sunt cam 80% șanse ca poza aia s-o postez de pe budă de la mine de-acasă. Asta pentru că de pe buda de-acasă pot să-mi dau check-in oriunde în lumea asta. Și n-o fac la derută, ci o fac ca oamenii să știe unde anume e făcută poza respectivă.

Summer lemonade! #streetdelivery #limonadaluiiulian

A photo posted by Alex Damian (@psihotrop) on

 

1 Comment Iluzia de a fi în mai multe locuri în același timp

  1. Nicu 27/07/2016 at 12:21 pm

    Nu te-ai obisnuit ca exista hateri, ca sa nu ii numesc invidiosi care in loc sa se bucure de ineditul fotografiei ei doar barfesc ca tu ai putut merge acolo sa faci poza aia. Asa ca, relax!

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.