De câte ori te-ai uitat la același film?

Cred că cel mai mult m-am uitat la Terminator 2, de vreo 25 de ori. Asta pentru că era una dintre puținele casete VHS pe care le aveam prin casă și era și filmul meu preferat. Dar recordul acum e deținut de cineva care s-a uitat de 179 de ori la War of the Worlds în 2017, pe Netflix.

Probabil ați văzut deja raportul Netflix pe la alți prieteni de pe Facebook. Arată cam ce s-a întâmplat pe platformă în 2017, topuri, trenduri, preferințe și obsesii (precum în infograficul de mai sus). Bine, nu m-ar mira ca acel cont de pe care s-a văzut War of the Worlds de 179 de ori sau Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl în fiecare zi din 2017 să fie pornit non stop prin vreun bar sau vreun magazin de televizoare din România. 🙂

Netflix e într-adevăr cea mai bună variantă de streaming la ora actuală, dar și cea mai slabă comparativ cu volumul imens de filme și seriale la nivel global. Eu sunt cârcotașul ăla pe care nu-l înțelege nimeni, dar care spune că nu crede în piraterie. Și spun asta pentru că sunt un consumator constant de filme și seriale, doar că industria e atât de învechită încât licențele pentru filme și seriale încă nu se obțin atât de ușor, și cât timp mie nu-mi oferi posibilitatea de a vedea în mod legal la orice oră din zi și din noapte din orice locație de pe glob orice film vreau, atunci stop complaining. Folosesc Netflix dar în același timp folosesc și torenții la greu. Cum am tot spus prin articole, aș plăti abonament pentru Pirate Bay. 🙂

Dar Netflix salvează mult din piraterie. E de-o mie de ori mai comfortabil să ai o aplicație care să rețină cu exactitate unde ai rămas la fiecare episod din fiecare serial sau film la care te-ai uitat și să știe asta indiferent de pe ce device te uiți. Aplicația lor e genială și jos pălăria pentru asta.

Cât despre topurile serialelor la care s-au uitat românii în 2017 pe Netflix, nu prea figuează cu My List. :)))

Serialele devorate de români în 2017:

1. Suburra: Blood on Rome
2. The Keepers
3. The OA
4. 13 Reasons Why
5. Marvel’s Iron Fist
6. Cable Girls
7. The Mist
8. Fauda
9. Santa Clarita Diet
10. El Chapo

Serialele savurate de români în 2017:

1. Big Mouth
2. Neo Yokio
3. The Crown
4. Friends from College
5. White Gold 6. Dear White People
7. Disjointed
8. You Me Her
9. Frontier
10. Dear White People

Există o medie de cam 140 de milioane de ore vizionate zilnic pe Netflix, iar pe 29 Octombrie s-a atins apogeul cu lansarea sezonului doi din Stranger Things. Probabil că Netflix se face ”vinovat” de legalizarea fenomenului binging, adică maratoanele de seriale, când te pui la un serial și te culci rupt în mufarină după ce se termină sezonul. Din fericire, mulți producători au înțeles importanța acestui fenomen și importanța lansării unui sezon întreg, mai ales de când serialele sunt de fapt niște mini-serii și firul povestirii se poate pierde foarte ușor dacă trec săptămâni la rând până apare un nou episod. Cred că serialul 24 a fost unul dintre primele seriale de gen la care ne-am uitat toți la un sezon întreg în disperare.

Ce e nasol la Netflix? Păi necontinuarea serialelor. Multe se pierd după primul sezon deși sunt reușite (apropo, am văzut un comentariu pe pagina Netflix și am aflat că Gypsy nu mai continuă. Whyyy?). Pentru altele nu există licențe și tre să le piratez, că deja sunt lansate în State și habar n-am dacă în România or să primească licențe și pentru restul sezoanelor. Apoi, dpmdv, încep deja mult prea multe seriale noi și majoritatea sunt bune, dar ce folos dacă îți place un serial și el nu mai continuă? În My List am o grămadă de seriale de la care aștept o continuare și știu că pentru multe, continuarea aia n-o să mai vină. Și ultimul lucru mai puțin plăcut la Netflix e lipsa de filme. Să zicem că mai degrabă e o platformă pentru seriale proprii foarte bune. În schimb la filme, mai multe găseam pe vremea când închiriam casete sau dvd-uri de la centrele specializate. Daaar, tre să recunosc că încet încet oferta de filme crește considerabil. Când a apărut Netflix în România am sărit în sus de bucurie, apoi după ce-am dat două scrolluri și se termina lista de filme, am zis wtf? Acum nu mai e cazul, dar clar e loc de mai bine.

Dar trecând peste asta, tu la ce film te-ai uitat de cele mai multe ori. Cam care e recordul tău?

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.