Aleg să Aleg

Cu cât îți spune cineva mai mult să nu faci un lucru, probabil că fix invers o să faci. Pentru că de cele mai multe ori acel cineva nu-ți spune clar de ce nu ai voie să faci lucrul respectiv. Dar poate că lucrurile se schimbă atunci când altcineva te atrage să faci cu totul altceva și-ți pierzi interesul pentru lucrul interzis. Am făcut o introducere lungă și de neînțeles pentru un articol care vorbește despre consumul de droguri. 🙂

Mi-a scris Iulian Văcărean că are un proiect pentru prevenția consumului de droguri, prin asociația lui Beneva. M-am uitat și mi-a plăcut ideea. Mă bucur că nu e doar un alt promo tv în care se spune (cu o voce serioasă și gravă) că nu e ok să consumi droguri, că nu te-ascultă nici dracu. Proiectul ăsta vrea doar să găsească alternative pentru timpul pe care elevii de generală și liceu îl pot petrece consumând stupefiante. Ce-mi place cuvântul ăsta, stupefiant. Nu cred că-l folosește cineva în afară de autorități. :)))

Și de aia e bine că de data asta Guvernul a ales să susțină financiar acest program, în loc să vină ei iar cu vreo idee creață de-a lor. Căci de cele mai multe ori autoritățile vorbesc o limbă total diferită de cea a tinerilor.

Bun, deci practic treaba stă în felul următor. În programul ăsta s-au implicat atât profesori cât și părinți, pe lângă echipa Beneva, și au participat la sesiunile de informare, la reprezentările piesei de teatru și la vizionarea filmului. Film făcut ca un vlog și prezentat de un puști, căci cel mai bine e să prezinte cineva care are mai multă relevanță pentru tine. Are ca invitați oameni care vorbesc despre pasiunile lor și despre faptul că poți să-ți ocupi timpul cu lucruri care te pot dezvolta și te pot ajuta să crești, în loc să te auto distrugi.

Mă bucur să văd că Iulian s-a implicat în acest proiect manifest și voi puteți găsi mai multe informații pe Aleg să Aleg.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.