Preview Assemblage

Week-endul acesta are loc un eveniment foarte interesant la Dealu Frumos (Sibiu). În perioada 5-7 septembrie se va desfăşura Assemblage sau Asamblaje, un atelier experimental organizat de către Fundaţia Arhitext design. Conceptul întregului eveniment este cel de asamblaj -termen ce ilustreaza nevoia de a stabili o re-apropriere si întâlnire a unor zone artistice diferite în scopul de a genera un experiment cultural unitar şi complex, implicand artişti, dansatori, muzicieni. Întâlnirea va urmări în final să promoveze şi să evidenţieze identitatea fiecărei zone culturale.

Locaţia evenimentului este Centrul de Studii al Arhitecturii Vernaculare, Centru aflat în spaţiul vechii biserici fortificate de la Dealu Frumos.

Evenimentul sonor mizează pe noutatea şi originalitatea performanţei (unic pentru contextul artistic muzical românesc prin amploare şi noutate) – reprezentând o nouă compoziţie muzicală realizată de către Cătălin Rulea (Roolytoons) împreună cu Mihai Sălăjean (Selfmademusic) şi corul SOUND dirijat de Voicu Popescu. Performanţa sonoră va fi însoţită de filmul realizat de artistul Arnold Estefan, proiectat în incinta bisericii.

În continuare o să va ofer o mostră din ceea ce se va întâmpla acolo pentru că săptămâna trecută am fost la faţa locului pentru o repetiţie generală. Locaţia este superbă şi tocmai bună de petrecut un sfârşit de săptămână relaxant. Pentru cei care încă îşi mai pot schimba planurile, corul Sound îi aşteaptă pe toţi amatorii de muzică şi nu numai, să experimenteze ceva nou.

(primele impresii)

(câteva imagini din cetatea fortificată de la Dealu Frumos)(a urmat repetiţia propriu-zisa unde a participat corul Sound cu Voicu Popescu, the Pixels cu Cătălin şi Ducu, şi ceilalţi care se ocupă de buna desfăşurare a evenimentului)
(a doua zi ne-am bucurat de o vreme frumoasă şi de ce nu, de noi fotografii)

(etnia rromă e la ea acasă în Dealu Frumos, dar nu vă gândiţi la cei “evoluaţi” din capitală)


(cu greu am înţeles ce-avem de făcut în timpul concertelor)

(domnul Nemeti a avut grijă să ne facă o istorisire a cetăţii de la Dealu Frumos pe care am s-o public cu o ocazie viitoare)

2 Comments Preview Assemblage

 1. ana 07/09/2008 at 12:16 pm

  Fotografiile sunt de vis (ati surprins in ele o liniste molcoma, si o frumusete blanda dupa care tanjesc toti cei care se sufoca in fiecare zi intre betoane). Sunt la fel de frumoase ca si cele facute la Graz. Felicitari!
  Foarte interesant ce se intampla in clip- imi place! Sunt convinsa ca va fi un experiment reusit!

  Reply
 2. Alexandru Damian 10/09/2008 at 8:07 am

  Multumesc de trecere si sper sa reveniti deoarece o sa prezint mai in amanunt biserica fortificata de la Dealu Frumos. Cat despre experimentul muzical de acolo, sper ca destul de repede sa pot posta niste filmulete din timpul concertelor.

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.