ZideZi – Doomsday

Unii s-au speriat când au auzit că vine sfârşitul lumii. OTV-ul a făcut ediţie specială. Eu aş zice să facă ediţie specială de 15 septembrie, ziua Apocalipsei. Adică un fel de sărbătoare intrată în tradiţie la români. E momentul când toata lumea vine din concediu şi se duce la muncă (cică). Şi dacă bunul nostru (sau al altora) Dumnezeu ne ajută, o ploaie e întotdeauna binevenită. Pentru că ploaia e un dar sfânt pentru şoferii bucureşteni. Îi tâmpeşte fără margini. Îşi pierd total orientarea şi brusc realizează ce cumplit de repede pot să meargă cu 30 de km pe oră pe ultima bandă. Şi aşadar ne întoarcem în timp şi e ca şi cum am merge cu trăsura prin Micul Baris.

Deşi la cum rezistă capitala unei ploi, mai bine ne-am lua nişte corăbii. Nu “iahturi”, că nu suntem fiţoşi.
Bineînşeles că timp de un an meseriaşii români n-au fost în stare să termine şi ei vreo 10 intersecţii. Acum că a venit sezonul urât o să fie şi mai interesant. Noroc cu ploaia care acoperă gropile din asfalt, să nu ne mai deranjeze estetic. De parcă îl deranjează ceva pe român. Şi noi plătim ca fraierii taxe în continuare pentru unii care din întâmplare sau nu, şi-au lăsat semnătura pe operele lor de artă. Şi s-au semnat ca într-o carte de Dan Brown. Ce dor îmi e de fostul primar…
Şi în timp ce ne îndreptăm cu viteza melcului spre job-uri de 2 bani ne amintim ce-am mai făcut vara asta. Pe unde am mai fost şi unde ne-am mai relaxat. Unii s-au plimbat peste mări şi ţări, alţii mai fraieri au stat pe meleaguri natale. Mai o mare, un litoral, şi te bucuri că ai scăpat cu viaţă şi că nu te-a călcat şi pe tine vreun jipan pe plajă.
Dacă te-a interesat câtuşi de puţin, ai găsit şi locuri mai retrase pe la mare, deşi sportul naţional al românului în vacanţă e “grămada cere vârf”.

Ai mai văzut nişte păsări sălbatice, te-ai mai bucurat de natură, de faună…

sau alte păsări sălbatice care le-ai domesticit dacă le-ai aruncat nişte bani la picioare.

Riiight…

Şi cum alţii se vor duce în variantele de toamnă ale cluburilor, ca să nu-şi iasă din “mână”, eu mă voi distra în continuare cântând alături de colegii din Sound. Asta ca să nu-mi ies şi eu din mână. Dar altă mână…

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.